Bánja a melegek táborokba zárását Castro

2010. szeptember 01. 15:44

Fidel Castro elmondta: hibázott, amikor elrendelte Kubában a melegek munkatáborokba való zárását. A volt diktátor a mexikói La Jornada című lapnak adott interjújában arra hivatkozott, hogy az USA fenyegetése miatt azokban az időkben össze volt zavarodva.

2010. szeptember 01. 15:44

Óriási igazságtalanságnak tartja Fidel Castro, hogy kormánya az 1960-as években munkatáborba záratta a melegeket. A korábbi kubai elnök a mexikói La Jornada című lapnak adott interjújában elmondta: egyedül ő felelős a homoszexuálisok üldöztetésért. Döntéseit indoklásául annyit mondott: azokban az időkben össze volt zavarodva.

A volt diktátor kifejtette: az Egyesült Államok abban az időben folyamatos fenyegetést jelentett Kuba számára, és az ő élete is veszélyben forgott, így fordulhatott elő, hogy a melegeket ellenforradalmárnak minősítették és munkatáborokba zárták. Castro kihangsúlyozta: nincsenek előítéletei a homoszexuálisokkal szemben.

Kubában a melegek üldözése egészen 1979-ig tartott, addig nem törölték el a közösséget súlyosan diszkrimináló jogszabályokat.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. szeptember 02. 10:52
a marxista önkritika sebessége , hát nem ostromolja a c-t pl miután kinyírtak vagy 40 millió ember a gulágon , sztálin meg felfordult ... hruscsovnak is leesett , persze mivel a felelősség rendszerint vállalhatatlan méretű ... és teljes hatalomvesztést eredményezne hát szegény marxista mit tehetne meg próbálkozik felvállalni ... levezeti a feszkót (a halottak már úgysem reklamálnak , az élők meg halálosan félnek éppen ezért óriási kegyelemként élik meg az irányvonal módosítását ) egyébként kíváncsi lennék hát szerencsétlen buzi halt bele ebben az apró vezéri tévedésbe ? és ehhez képest hát buzi élte vidáman az életét mondjuk a kubai kommunista párt felsőbb köreiben (mennyire volt következes , elvű stb fidel elvtárs )
gudmen
2010. szeptember 01. 22:19
8 merényletkisérlet történt Castro ellen...a 2. után szolt, hogy nem kéne, mert Ö is rá fog szervezni a fivérekre, JFK-re és bátyjára. Aztán szolt Oswaldnak, a többi már történelem.
vizipipa
2010. szeptember 01. 16:55
A zavarodottsága eszerint csak 19 évig tartott.
drienovác
2010. szeptember 01. 16:40
érthető, kockázatcsökkentő intézkedés volt, és hatékony, ha nem teszi, lehet, már nem élne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!