Munkatáborba küldik az észak-koreai focistákat?

2010. június 26. 18:15

A német Bild meginterjúvolta Mun Ki Namot, az észak-koreai válogatott korábbi szövetségi kapitányát. A 2004 óta már Dél-Koreában élő edző szerint a csalódást jelentő szereplés miatti büntetésből munkatáborba küldhetik az észak-koreai futballistákat.

2010. június 26. 18:15

Annak ellenére, hogy a Koreai NDK válogatottja a brazilok ellen kifejezetten jól helytállt, s a portugálok ellen állta a sarat egy félidőn át, a 32 csapat közül a leggyengébb mérleggel zárta a világbajnokságot. A korábbi szövetségi kapitány, Mun Ki Nam szerint a pártvezetés aligha hagyja majd megtorlatlanul a rossz teljesítményt. Szerinte az is könnyen elképzelhető, hogy Kim Dzsong Il, a pártvezér parancsára munkatáborokba, szénbányákba küldik dolgozni a világ legjobbjainak seregszemléjén szerepelt labdarúgókat.

Mun Ki Nam emlékeztetett arra, hogy a reakció nem lenne példátlan az ország labdarúgóéletében. 1966-ban, amikor a Koreai NDK futballtörténetének legnagyobb sikerét érte el a világbajnokságon a nyolc közé jutással, a hatalom kudarcként tekintette a szereplést. A hazatérő játékosok közül néhányat akkor munkatáborokba száműztek, szénbányákban dolgoztattak.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. június 27. 18:20
Hol zsarnokság van ott zsarnokság van... írta a zseniális Illyés Gyula. A rémuralomra az a jellemző, hogy bármi megtörténhet! Lehet, hogy kitüntetik, de lehet, hogy kivégzik! Ez a létező szocializmus, ami agyamenteknél még mindig társadalmi cél és ez a borzalom!
slomovicz
2010. június 27. 17:09
Mindig mondom a Fasizmusok tökéletesen egyformák. Csak a szín ami eltérő. Az egyik barna a másik vörös fasizmus. Gulág, átnevelő tábor, munkatábor, Gestapo, ÁVH. ezek édestestvérek. Az emberiség mocskai. Hogy lehet ilyenekre vállalkozó embereket kapni? Hát- Mert ha a világ tökéletes lenne, akkor nem volna bűnözés. A Terézanya szerepe, fáradságos, agyonlőni valakit Sebrenyicában és elvenni a kis értékeit nem akkora fáradság a rongy embertipusoknak. Ilyenek szavaznak stabilan a diktatúrára.
Ricochet
2010. június 27. 06:40
Az észak-koreai pártvezetés seggébe is C4-et kellene rakni...
lastres
2010. június 27. 02:25
sajnos ennek a friss beszámolónak a fényében egyáltalán nem lehetetlen: http://index.hu/kulfold/2010/06/26/korea/ "A külföldiekkel a munkájuk révén kapcsolatba kerülők a tapasztalatok szerint időnként eltűnnek fél-egy évre. Bár hivatalosan nincs átnevelő tábor, valószínűleg olyan helyre kerülnek, ahol meggyőzik őket, hogy amit külföldön láttak, az csak illúzió."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!