Amerikai véleményvezér: Nagyon tisztelem Magyarországot és vezetését

2023. július 28. 15:12

Hazánkról, Trumpról és kultúrharcról is beszélt az MCC Feszten Michael Knowles amerikai kommentátor, a liberálisok ironikus kritikusa.

2023. július 28. 15:12
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

„Nagyon tisztelem Magyarországot és az ország politikai vezetését” – kezdte mondandóját az esztergomi MCC Feszten Michael Knowles, a Miért is szavazzunk a libernyákokra? című, Alapjogokért Központ által kiadott könyv szerzője, aki nemrég a Mandinernek is interjút adott. A könyv gyakorlatilag üres lapokból áll. Ahogy az angol mondja: „blank book”. Knowles „munkája” 2017-ben, Trump megválasztása után jött ki, amikor a liberálisok úgy gondolták, vége a világnak és leszakad az ég – ami persze nem történt meg.

Knowles elmondta: eredetileg csak a liberális családtagjait akarta provokálni, 

de miután feltette az Amazonra, a könyvből bestseller lett. 

A legnehezebb megírni a bibliográfiáját volt, az ugyanis valódi tételeket tartalmaz – azokat a könyveket, amelyeket a szerző szerint nem érdemes elolvasni. Mint Knowles kifejtette: míg meg nem jelent a könyve, addig nem tudta, hogy az üres könyvek legalább száz éves hagyományra néznek vissza az Egyesült Államokban.  

A munka a liberálisok szerint papírpazarlás, 

de Knowles azt üzeni nekik, hogy ez az akadémiai munkáinak szerkesztett kötete, ráadásul a papír újrahasznosítható. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai politikával kapcsolatban a jobboldali kommentátor kifejtette: 

az előző években felpörgött a tengeren túl a kultúrharc. 

Addig ugyanis az volt, hogy a liberálisok jól voltak a kultúrharcban, a jobboldaliak pedig megtanultak méltósággal veszíteni, amiben nem tudja, hogy mi a jó. 

Trump viszont kultúrharcos kampányt vitt. Egészen Trumpig valójában két liberális párt volt Amerikában, amelyikből az egyik a magasabb, a másik az alacsonyabb adókban hitt. Trump viszont előállt egy régimódibb, konzervatívabb programmal, ami talán populista. 

Ezzel kapcsolatban megjegyezte: szerinte a populizmus „a nép általi kormányzás”, és ha jól emlékszik, bár nincs politológiából doktorija, ez a demokrácia definíciója is. Márpedig 

 

ma sokan azt akarják elhitetni, hogy a populizmus demokráciaellenes – ami ellentmondás. 

 

Hozzátette: a „liberális demokrácia” kifejezése a huszadik század közepéig nem szerepelt az amerikai politikai szótárban, és a használata a nyolcvanas években terjedt el, addig inkább keresztény nemzetként gondolt magára Amerika. Ekkor azonban kitalálták, hogy Amerika nem egy nép vagy hely, hanem egy eszme, ideál. 

Knowles kifejtette bevándorlásellenes álláspontját is, miszerint 

minden nép egyedi, és ha korlátlanul beengedsz mindenkit, ezt az egyediséget veszted el, és megszűnsz nép lenni. 

Emlékeztetett: a mexikói határnál az embercsempészetet a drogkartellek felügyelik. A transzgenderizmusról azt gondolja, hogy ki kellene tiltani a közéletből. Azokat az orvosokat pedig, akik bárkit megcsonkolnak nemváltás címén, szerinte be kellene perelni és le kellene csukni. 

Knowles azzal zárta a beszélgetést, hogy van remény – de a remény nem optimizmus, hanem teológiai erény. A remény mellett szükség van bátorságra és kitartásra is, hiszen a baloldal rendelkezik ezekkel, ezért a jobboldalnak is elszántnak kell lennie.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép forrása: Michael Knowles Facebook-oldala

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. augusztus 01. 21:17
Ezt a srácot mennyiért vettétek? :)
Vata Aripeit
2023. július 28. 17:18
Van, ami állandó. Pl a remény. Ehhez lassan felzárkozott, nekünk magyaroknak köszönhetően az ellenállás, a ha nektek harc kell , akkor legyen harc mentalitás. A remény pedig már nem csak pislákol. Egyre többen merik kimondani, hogy a király , a liberális ideológia meztelen, csupasz , értéktelen blődli. Na ezért rángatózik itt/ott minden idióta segge a földön, miközben fröcsög a nyála. Ld házi trolljaink magasröptű megjegyzéseit.
masikhozzaszolo
2023. július 28. 16:25
/Azokat az orvosokat pedig, akik bárkit megcsonkolnak/ Ember! Most jöttem a fogorvostól! Egy luk volt. Fogorvos: ha kitágítom, lehet, hogy gyökérkezelés kell! Kihúzzam esetleg? Hát gyökér az nem, húzza ki. A hamvasztásnál majd bejön az ára, mert gondolom annyival olcsóbb, kevesebbet kell égetni. Remélem! Most már a számba tudom venni a zablát, nem nyom.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 28. 16:03
Csoda hogy a magyar adófizetők győzik még fizetni ezt a sok külföldi bérseggnyalót! 🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!