Közel kétezer tonna (!) szemetet hozatott kaposvári és pécsi ingatlanokba egy vállalkozó

2023. július 03. 15:47

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

2023. július 03. 15:47
null

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű, az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint pécsi és kaposvári bérelt ingatlanokra vitetett közel 1.900 tonna olasz hulladékot.

A vád szerint a terhelt fegyházbüntetésre ítélése után 2019-ben szabadult, ami után különböző vállalkozásokba kezdett a más nevén lévő, de ténylegesen általa irányított cégeken keresztül.

A férfi által képviselt egyik gazdasági társaságot a hulladékgazdálkodási hatóság ugyan nyilvántartásba vette, azonban hulladékgazdálkodási engedélyt nem adott ki. A vádlott ennek ellenére olasz vállaltokkal hulladékkezelési szerződéseket kötött, amelyekben nem veszélyes – jobbára műanyag, textil és papír – hulladék Magyarországra történő szállítását vállalta.

A terhelt 2022 januárja és 2022 júliusa közötti időszakban több kamionnyi szemetet hozatott Pécsre és Kaposvárra Olaszországból, amit a cégei által bérelt, lakóövezetek melletti telkeken helyezett el.

A vádlott által engedély nélkül gyűjtött és tárolt, különösen jelentős mennyiségű hulladék súlya megközelíti a 1.900 tonnát.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Nyitókép: Ügyészség

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. július 04. 10:44
Késő bánat ebgondolat. Kaposvár felelős vezetőinek nem tűnt fel 2000 tonna illegális szemét? A felelősőket ott kell keresni előszőr a hivatalokban. Tán csaknem jattot kaptak, hogy behunyták a szemüket?
olvaso9
2023. július 04. 06:42
Ekkora szemétséget! Nyilvánosságra hozni, ki volt az, milyen cégekkel, hogyan történt az eset. Ez ugyanolyan súlyú bűncselekmény, mint amikor ellopják a vasúti biztosítóberendezés vezetékeit, vagy a közút szennyvízakna-fedeleit.... Szembesíteni kell az illetőt a következményekkel, és személyesen hordja el a szemetét a megfelelő helyre.... plusz példás pénzbüntetés....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!