Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Osztálytársa megöléséről posztolt egy 16 éves fiatal: a TEK kapta el

2022. október 13. 20:38

Másik felekezethez tartozó osztálytársát akarta meggyilkolni egy magyar iskolás.

2022. október 13. 20:38
null

A rendőrség honlapján közölte, hogy elfogtak egy 16 éves fiút, aki ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás. Úgy fogalmaztak, hogy szerdán egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba azt írta,

holnap megölöm az osztálytársam.

A TEK a beazonosítást követően azonnal értesítette a – nyomozás lefolytatására jogosult – KR NNI nyomozóit. A rendőrök még este elfogták a 16 éves fiút – közölte a rendőrség.

Később kiderült, hogy az üzenetküldő az egyik felekezethez tartozó osztálytársát akarta meggyilkolni, a chatpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt.

Az információjelzést követően a TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd beazonosította a személyt. Ezt követően azonnal felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI), majd a két szerv közösen azonnal akcióba lépett, és még az este folyamán a fiút elfogta Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a KR NNI nyomozói, majd a fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vették. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja. 

A rendőrség ezúton hívja fel különösen a fiatalok figyelmét arra, hogy mind a közösségi térben, mind a különböző chatfórumokon tett bejegyzések következményeket vonnak maguk után.

 – figyelmeztet a rendőrség.

A nyitókép illusztráció. Kép forrása: Beliczay László/MTI

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. október 14. 12:21
Ez igazi megelőzés volt akkor...
sheu
2022. október 14. 00:03
Az emberölés előkészületének feltétele, hogy komoly szándéka legyen az illetőnek, hogy azt meg is akarja valósítani. Ennek bizonyítása elég nehézkes, hogy úgy mondjam, lehetetlen.
Nannyó
2022. október 13. 23:02
"Az információjelzést követően" Ki adta a jelzést? Nem lehet tudni? Miért nem tudhatjuk meg?
Devian
2022. október 13. 22:20
Bezony bezony a cigány késsel fenyegetőzik a kocsmába azt még aznap kiengedig. A tinédzser gyerekre meg a tek megy ki meg gyilkosság előkészülete stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!