Brit lap: Giorgia Meloni győzelme az olasz demokrácia diadala lenne

2022. szeptember 26. 09:13

A The Spectator brit politikai magazin szerzője felháborítónak tartja Ursula von der Leyen szavait, aki szerint megvannak az eszközeik arra, hogy megbüntessék Olaszországot, ha sérülne a jogállam.

2022. szeptember 26. 09:13
null

Ursula Von der Leyen egy, a Princeton Egyetemen tartott rendezvényen úgy reagált arra a lehetőségre, hogy Giorgia Meloni lehet Olaszország új miniszterelnöke, hogy az uniónak már megvannak az eszközei arra az esetre, ha a demokrácia sérülne valamely tagállamban. A vasárnap késő esti urnazárás után kiderült, az olasz jobboldali politikus győzelmet aratott. 

A Bizottság elnöke pénteki beszédében, amely után több helyen is tüntetések voltak Olaszországban, azt mondta, hogy a kezében lévő eszközöket már bevetette Magyarország és Lengyelország ellen, azaz visszatartják az uniós forrásokat. Mindezt az Európai Bíróság által hajtják végre, az EU közös értékeinek – mint például a jogállamiság és a szolidaritás – állítólagos megsértése miatt, főként az igazságszolgáltatás és a média tekintetében.

Az, hogy egy nem megválasztott uniós Bizottság megbünteti a demokratikusan megválasztott magyar és lengyel kormányokat, mert nem tartják be a közös értékeket, rendkívüli”

– írja a Spectator szerzője, aki szerint az, hogy ezzel fenyegetőzik von der Leyen, ha Melonit megválasztják, és nem viselkedik, felháborító. 

Nyitókép: Alberto Pizzoli/AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2022. szeptember 26. 15:35
A qrwa anyádat, te gyufafejű, elfajzott libernáci féreg!
Göby
2022. szeptember 26. 13:29
Egy újabb felébredt nemzet! Hála Istennek!
Qvasimodo
2022. szeptember 26. 12:45
Ursula von der Leyen alulmúlta önmagát a pénteki nyilatkozatával, kiteregette a liberális nézeteket - ha nem velem akkor ellenségem- stílusban. Egy politikus sokáig tudja fű alatt tettetni magáról a demokratikus mivoltát de kibújt a szög a zsákból. A politikusok olyan pozícióban, ahol ő is van - nem lehet ilyen gyökérbuta. Persze pléhpofával minden elviselhető ( nameg annyi pénzért amennyit ő is kap ) de nagyobb szégyenfolt azokon, akik őt oda benevezték. Nem volt mi között választani az igaz, rossz és annál rosszabb között kellett választani az elnökségi helyre. Önjelölt törtetők, egoista igehirdetők, nárcisztikus harmadosztályú megélhetési politikusok kerültek a bizottságba. Beleszóolni egy választásokba -bármilyen országéba - pofátlanság.
Amanda51
2022. szeptember 26. 12:21
Thank you ursula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!