Tagadja a Vatikán, hogy agydaganata lenne Ferenc pápának

2015. október 21. 15:47

Tagadja a Vatikán azoknak a híreknek a megalapozottságát, amelyek szerint kezelhető, nagyobb beavatkozást nem igénylő agydaganata van a pápának. Az értesülést egy olasz lap tette közzé egy ápolónőre hivatkozva.

2015. október 21. 15:47

Teljesen megalapozatlannak és felelőtlennek titulálta Federico Lombardi szentszéki szóvivő az olasz Quotidiano Nazionale azon értesüléseit, miszerint jóindulatú agydaganattól szenvedve Ferenc pápa. A szóvivő szerint a híradás felelőtlen és igazolhatatlan volt.

A lap ugyanis egy névtelenül nyilatkozó ápolónőre hivatkozva azt írta: Ferenc pápa hónapokkal ezelőtt meglátogatott egy pisai klinikát, ahol a tesztek agydaganatot mutattak ki nála. Ugyanakkor a pápa állapota nem igényel komolyabb beavatkozást. A pápa specialistája állítólag Dr. Takanori Fukushima, a Egyesült Államok-beli Duke University professzora, aki Japánban és Pisában is praktizál.

A lap főszerkesztője azt mondta az ANSA olasz hírügynökségnek, hogy eddig hezitáltak, hogy közzétegyék-e értesüléseiket, de végül a közlés mellett döntöttek, mivel a pápa közszereplő.

A vatikáni szóvivőnek azt mondta a lap által megszólaltatott egyik olasz specialista, a New Yorkban élő Dr. Giulio Maira, hogy az újságíró csak általános kérdéseket tett fel neki az agytumorokkal kapcsolatban. 

Lombardi atya szerint nagyon felelőtlen épp egy olasz lap részéről ilyen megalapozatlan értesüléseket közölni, Ferenc pápa pedig továbbra is a megszokott módon látja el feladatait. A jezsuita szerzetes hozzátette: a pápának vannak gondjai a lábával, de a feje teljesen rendben van.

Mint köztudott, Ferenc pápa fél tüdővel él.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tyIer durden
2016. március 25. 15:02
Simán lehetséges hogy az van neki, amekkora baromságokat beszél.
korona
2015. október 31. 16:46
Nincs? Kár!
liberálzöld.
2015. október 26. 14:03
Hm.. Ha valaki normálisan gondolkodik akkor agydaganata van....
lynx
2015. október 26. 14:03
Selyemzsinór. Lehet hívni a kéményseprőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!