Gáncs Péter az uniformizálás ellen

2014. január 20. 12:50

Az evangélikus püspök szerint Pál apostol nem akarta uniformizálni a már akkori is sokszínű keresztyén közösséget.

2014. január 20. 12:50

Vasárnap este a Kálvin téri református templomban kezdődött el az ökumenikus imahét. Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök igehirdetésében hangsúlyozta: Pál apostol nem akarta uniformizálni a már akkori is sokszínű keresztyén közösséget, de azt igen, hogy a Jézus Krisztushoz való feltétlen hűségben és engedelmességben értsenek egyet.
Úgy tűnik, hogy egy ökumenikus piknikre gyűltünk össze. Ma is sokszínű a keresztyénség, de minden ajándék Jézusra mutat: a csillag, a kereszt, a szent könyvek és az ikonok is – utalt az úrasztalához összegyűjtött ajándékokra Gáncs Péter. Hozzátette: „Ha felfedezzük a csodálatos egységet, ami Krisztusban a miénk, akkor a világ is el fogja hinni, hogy Krisztus Isten fia. A keresztyénség nem öncél, hanem azért vagyunk, hogy megmutassuk a világnak, lehet sokféle embernek is együtt lenni, találkozni közös célokban.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!