Pedofília-ügybe keveredett a dominikai pápai nuncius

2013. szeptember 05. 10:30

Pedofília-gyanú miatt felfüggesztették, és visszarendelték a Vatikánba a pápai állam dominikai nagykövetét.

2013. szeptember 05. 10:30

A 65 éves, lengyel születésű Josef Weselowski püspök már augusztusban visszatért a Vatikánba, így már ott érték a dominikai televíziócsatornák hétfői hírei a pedofíliavádról. Weselowski püspök ügyét a szentszék vizsgálja ‒ adta hírül a Euronews.

A törvény mindenkire vonatkozik, ha a pápai nuncius megsértette azt, nem lesz bocsánat. Ez nem függhet állampolgárságtól, vallástól, felekezettől, politikától” – mondta a hat éve a szigetországban szolgáló nagykövet ügyéről Agripino Nunez Collado, a katolikus egyház karibi szóvivője.

Főpapokat, püspököket és bíborosokat is gyanúsítottak már meg korábban gyermekmolesztálással, de most először keveredett pápai nuncius pedofíliagyanúba. Ráadásul Ferenc pápa márciusi megválasztása után bejelentette, hogy le akar számolni az egyházi pedofíliával, és tervei szerint megbünteti a szexuális visszaéléseket a papság körében.

Josef Weselowski pápai nunciusként diplomáciai mentességet élvez, és ezt a karibi ország tiszteleben is tartja – nyilatkozta Francisco Domínguez Brito főügyész. A dominikai főváros, Santo Domingo ügyészségének vezetője, Yeni Berenice Reynoso viszont kijelentette: a főpap elleni vádakat a szigetország hatóságaival vizsgáltatná ki.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. július 13. 16:51
De mért nem engeditek őket megnősülni - szent Péternek is volt felesége, és a mai papok cseppet se szentek!
liberálzöld.
2014. január 11. 22:01
Mert ha megnősülnének, akkor az asszon nagyon unatkozna a pedofil férje mellett.
micream
2013. december 26. 01:58
ha tornatanár lenne akkor ár agyonverték volna. igy viszont diplomácia mentesség, és repülhet biznisz klasszon a vatikánba, ahol azzal fogadják, hogy gyere mesélj! ezek fognak hittant tanítani nálunk is. megérdemlitek!
micream
2013. december 26. 01:58
cicalány! hol írtam én olyat valaha, hogy minden katolikus pap pedofil lenne? de te mit szólnál, ha a te gyerkedet éppen a tízezredik tanítaná erkölcsre a sekrestyében? akkor is azt mondanád, hogy nem gond, hiszen csak minden tízezredik pedofil? ...és bárcsak minden tízezredik lenne az
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!