Párbeszédre van szükség Szíriában

2012. július 16. 10:47

A damaszkuszi apostoli nuncius és a Szíriában élő ferences közösség felhívást intézett a világ felé a szíriai helyzettel kapcsolatban. Mario Zenari érsek, apostoli nuncius szerint a helyzet folyamatosan rosszabbodik, egyre több ártatlan ember esik áldozatul.

2012. július 16. 10:47

Mario Zenari érsek, apostoli nuncius az AsiaNews-nak nyilatkozva mondta el, hogy túl kell lépni a megosztottságon, és konkrét lépéseket kell tenni a vérontás megakadályozására, amely eddig 14 ezer ember halálát okozta. Zenari szerint a helyzet csak rosszabbodik, a bizonytalanság növekszik: folyamatos összecsapások és emberrablások vannak az állítólag biztonságos területeken is.

Sajnos egyre több ártatlan ember esik áldozatul, köztük számos gyermek. Meggyilkolásuk nemcsak a szíriai népet sebzik meg, hanem az egész emberiséget” – mondta az érsek.

A szír ferencesek vezetője, Romualdo Fernandez atya szerint „Szíriának nem fegyverekre, hanem párbeszédre van szüksége”. A ferencesek szerint az egyetlen kiút a párbeszéd lehet, így felszólították a feleket, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!