Alkotmányügyi bizottsághoz fordul az LMP

2012. július 12. 18:20

A zöldek azt sérelmezik, hogy a kormánypárti képviselők országgyűlési felszólalásai számos esetben nem vágnak egybe a beterjesztések témájával. Az LMP úgy véli: az efféle viselkedés nem házszabályszerű.

2012. július 12. 18:20

Az LMP beadvánnyal fordul az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságához, mert a párt nem tartja házszabályszerűnek, hogy a kormánypárti képviselők napirend előtti felszólalásai gyakran nem a beterjesztett tárgyról szólnak – mondta az MTI-nek Jávor Benedek a házbizottság csütörtöki ülése után, amelyet az ő kérésére hívtak össze.

 
A frakcióvezető közölte, hogy két okból, házszabálysértés és az országgyűlési törvény megsértése miatt kérte a házbizottság állásfoglalását. A házszabálysértésről elmondta: többször is azt tapasztalták, hogy a kormánypártok napirend előtti felszólalói nem a beterjesztett tárgyról beszélnek, hanem az ellenzék napirend előtti felszólalásaira reagálnak.
 
Hozzátette, az LMP úgy látja, hogy Rogán Antal fideszes frakcióvezető megsértette az országgyűlési törvényt, amikor csütörtöki napirend előtti felszólalásában  „gyakorlatilag a felnőttfilmiparban való részvételre szólította fel az LMP politikusait és aktivistáit. Jávor Benedek hangsúlyozta, a jogszabály a házvezetés közbeavatkozását írja elő, amikor egyes csoportokat sértő vagy illetlen megjegyzések hangzanak el az Országgyűlésben.
 
Az esetet véleményezve úgy fogalmazott: Rogán Antal kijelentései „gegnek jók egy kocsmában”, de nem méltók az Országgyűléshez. A politikus végül elmondta, a házbizottság ülésén nem alakult ki véleményazonosság az ügyben, mert Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója „semmi kivetnivalót nem talált” abban, ahogy Rogán Antal reagált.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2012. július 12. 21:51
Szerintem a gusztustalan pediglen az ellenzék! Nem járnak be, nem szavaznak és semmi konstruktív ötlet. Van egy ellenzék által gyártott kritika eszencia és mint egy mantrát ismétlik és ismétlik. Úgy csinálnak, mint ha oknyomozó kutatásokat végeznének, de se füle se farka. Egy épkézláb feljelentést nem tudtak gyártani, ami a nyomozás első szakaszában meg nem cáfolható! Marad a mantra!
kjkj945
2012. július 12. 20:09
Bármit csinálnak azért, hogy csak foglalkozzanak velük. Azzal nem törődnek, hogy senkit nem érdekelnek.
Öreg
2012. július 12. 20:07
Korábban sem arattak nagy sikert a hozzászólásaik, de a frakcióvezető csere óta égés minden hozzászólásuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!