Lezajlott a csíksomlyói búcsú

2012. május 26. 15:30

Az emberi lélekben rejlő kincsek felfedezésére buzdította Tempfli Imre stuttgarti plébános a csíksomlyói búcsú résztvevőit a pünkösdszombati szentmisén. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a szertartást megelőzően ellenérzésének adott hangot a búcsú politikai célú felhasználásával szemben.

2012. május 26. 15:30

A pünkösdi búcsú központi szertartásán - amely a Csíksomlyó melletti Kis-Somlyó és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben zajlik - a szónok kifejtette: az ember nem attól lesz boldog, ha a pénz, a karrier és a siker után fut, hanem ha felfedezi azokat a kincseket, amelyek a lelkében rejlenek. Mint mondta, Isten pünkösdkor eltöltötte lelkével az embert azért, hogy belülről formálja át, és belülről tegye boldoggá, hiszen Istennek teremtéstől kezdve ez volt a vágya.

A szertartás előtt Jakubinyi György gyulafehérvári érsek tiltakozását fejezte ki minden olyan kísérlet ellen, amelyekkel szerinte politikai célokra akarják kihasználni a vallásos búcsújárást, vagy azt megpróbálják összekötni bármilyen más nem vallásos céllal.
 
(Kép: hirado.hu)

 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárjós
2012. május 27. 13:21
Talán a világ lármájában, a magyarság egy része együtt volt Istennel!
Németh György
2012. május 27. 13:17
Az ilyen események elősegíthetik, hogy az emberek megtalálják a mélyükben lakozó békét!
packó_
2012. május 26. 22:13
Figyelj, maszop fasz gyülekezet. Csak rombolni tudtok, semmi másra nem vagytok alkalmasak. A Jókai utcából ideküditek 32 néven a trolljaitokat, 20 év múlva ebből szerenétek filmet csinálni mint Ságváriról (32 nevem volt)? Tehetségtelen, segg és orrtúró banda vagytok, csak a rombolás és a romok marad utánatok. Legalább arra figyelnétek, hogy ne egy nick fusson napi 24 órán keresztül. Ezzel lebuktatok, besúgók és provokátorok. Erik, next és a többi fasz név napi 24 órás szolgálatban. Mikor esznek, mikor szarnak, és mikor túrják az orrukat? Kurva anyátokat!
Stigma
2012. május 26. 21:29
Ebből látszik, hogy Isten is tévedhet, hogy nem égett le az egész totemeket imádó pogány vircsaft: http://szentkoronaradio.com/elszakitva/2010_07_19_isten-nyila-sujtott-a-kettos-keresztre?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201205
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!