Felfüggesztették, és végleg be is tiltanák a Jehova Tanúit Oroszországban

2017. március 24. 08:57

„Szélsőséges tevékenysége” miatt kezdeményezte a Jehova Tanúi betiltását az orosz igazságügyi minisztérium, de már a legfelsőbb bíróság vonatkozó döntéséig is felfüggesztették a szervezet működését. A vallási szervezet tiltakozásképp levélírási kampányba kezdett.

2017. március 24. 08:57

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését „szélsőséges tevékenysége” miatt – jelentette pénteken az orosz média. Az internetes portálok idézik a tárca közleményét, amely szerint a Jehovai Tanúi felkerült azon társadalmi és vallási szervezetek listájára, amelyek tevékenységét felfüggesztették.

Mint a híradások emlékeztetnek, a minisztérium már március 17-én kérte a legfelsőbb bíróságtól, hogy nyilvánítsa szélsőségesnek a felekezetet, és tiltsa be működését. A minisztérium folyamodványát az általa elvégzett vizsgálatra alapozta, amelyben „működési szabálytalanságokat” állapított meg. A legfelsőbb bíróság április 5-én veszi napirendre a minisztériumi folyamodványt, és a tárca egyelőre a szóban forgó időpontig függesztette fel a Jehova Tanúi működését. 

A felekezet közleményt adott ki, amely szerint ha a legfelsőbb bíróság eleget tesz a minisztérium kérésének, annak katasztrofális következményei lesznek az orosz vallásszabadságra nézve. A Jehova Tanúinak vezetése bejelentette, hogy „világméretű levélírási kampányt” indít az oroszországi tevékenységük betiltása ellen. Felhívást intézett több mint nyolcmillió tagjához, hogy írják tiltakozó leveleiket közvetlenül a Kreml és a legfelsőbb bíróság tisztviselőinek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. június 11. 02:23
Jehovás ismerőseim valakihez akkor csöngettek, amikor épp öngyilkos akart lenni. Természetesen azonnal betért hozzájuk, mert ezt Isten beavatkozásaként élte meg. Na erre mondd, hogy a legalkalmatlanabb pillanat!
hartnesz
2017. április 26. 14:59
A Scientológia mikor lesz terítéken?
OrangeOrder
2017. április 26. 14:59
Nagyon helyes. Hasonlóan kéne cselekedni minden szektával (értsd: nem történelmi egyház).
madarasi.abel
2017. április 26. 14:58
Báncsák a keresztényeket. Az oroszok. Áljobber narancsbirka most melyik kezébe fog beleharapni? Úgy tippelem, hogy az orosz kártya mindent visz, a JT le lesz szektázva, oszt haladjunk :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik