Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2017. január 17. 14:00

Addig nem lehet igazi béke, amíg akár egyetlen emberi lényt is sértenek a személyes identitásában.

„Addig nem lehet igazi béke, amíg akár egyetlen emberi lényt is sértenek a személyes identitásában.”

„A béke egy »aktív erény«, ami mind az egyén és a teljes társadalom elkötelezettségére szólít.” 

 

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/27846


Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintIgaza van! Küzdjünk a muzulmánok személyiségi jogaiért!

Válaszok:
ÁrPi | 2017. január 17. 15:42

Remélem,olvassák ezt a felvidéki szlovákok, a románok vagy a délvidéki szerbek is.

Válaszok:
Aerion | 2017. január 17. 15:07

Szent atya! Ezt tessék elmondani Romániában is.


„Addig nem lehet igazi béke, amíg akár egyetlen emberi lényt is sértenek a személyes identitásában.”
A személyes identitás első számú ellensége pedig:
a rocsildizmus.
Európában cca ezer éve.
Mára a kimondott neve:
Új Világrend.
Disraeli, egykori angol miniszterelnök: „A világot egészen más személyek kormányozzák, mintsem azok képzelik, akiknek tekintete nem hatol a kulisszák mögé.”


" „Addig nem lehet igazi béke, amíg akár egyetlen emberi lényt is sértenek a személyes identitásában.”
„A béke egy »aktív erény«, ami mind az egyén és a teljes társadalom elkötelezettségére szólít.” "


Van ugyebár a Béke Háza azaz Dar al-Islam
(Arabic: دار الإسلام‎‎ literally house/abode of Islam; or Dar as-Salam, house/abode of Peace )


,ÉSsakkor szentigaz ugye szentatyuskám,

akkor ez itten kontinensünkön
szentatyailag-közelítőleg a

Dar al-Harb (دار الحرب "house of war"; also referred to as dar al-Garb "house of the West" in later Ottoman sources)


Konform , húdejól megbékítő gondolat.


„Addig nem lehet igazi béke, amíg akár egyetlen emberi lényt is sértenek a személyes identitásában.”

Például azok a migránsok, akik nőket és/vagy gyerekeket molesztálnak?

Vagy azok a politikusok, akik az európaiak megkérdezése nélkül hívnak más kultúrájú embereket tömegével a kontinensre?

Vagy azok az "egyháziak", akik levetetik a kereszteket a templomokról, hogy ne sértse a muszlimok érzékenységét?

Vagy azok a "humoristák", akik a Charlie Hebdo-féle "lapokban" fejtik ki "áldásos" tevékenységüket?


Az Amoris laetitia kezdetű körlevelével bizonyította, hogy egy egyházromboló, sunyi eretnek.

Ez a Twitter-üzenete pedig azt mutatja, hogy a filozófiához sem ért: a béke ugyanis nem erény. Az meg végképp értelmezhetetlen, hogy "aktív erény". Mit is akar tulajdonképpen ez a marha?


"Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt. Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva." [Máté 16, 18-19]

"Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért. Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok. Nem nevezlek többé szolgának benneteket, mert a szolga nem tudja, mit tesz ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle. Ezt a parancsot adom nektek: szeressétek egymást!

Ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha a világból valók volnátok, mint övéit szeretne benneteket a világ. De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ. Gondoljatok a tőlem kapott tanításra: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják. S ezt mind az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem. Ha nem jöttem és nem tanítottam volna őket, nem volna bűnük. De így nincs mentségük bűneikre. Aki engem gyűlöl, Atyámat is gyűlöli. Ha nem vittem volna végbe olyan tetteket közöttük, amilyeneket senki más nem vitt végbe, nem volna bűnük. De látták ezeket, mégis gyűlölnek engem is, Atyámat is. Mert teljesednie kell a törvényükben olvasható jövendölésnek: Ok nélkül gyűlöltek. Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem voltatok." [Jn 15, 12-27]

Hordozni Jézust, még akkor is ha nem ismerik fel s elmennek mellette s akkor is, ha felismerik s ezért keresztre fesztik. Az utolsó szó minddig Jézusé, aki kitart mellette, üdvözülni fog.

Válaszok:
hhonor | 2017. január 17. 21:59
hhonor | 2017. január 17. 22:18

A világ részben tudatlan, a világ részben a gonosz által vezérelt, a sötét sokszor embereket vezet meg és használ eszközül. Gyümölcseiről ismerni meg a fát, tanítja Jézus, hát tekintsünk minden esetben a gyümölcsökre, ha a fát akarjuk megismerni.

A sötétség retteg a fénytől, mert a fény hiányából él, a világosság viszont annak végét jelentheti. Minél erősebb a fény, a lámpás, annál nagyobb gondban van a gonosz s annál nagyobb a támadása a lámpások, fényforrások ellen.

Válaszok:
hhonor | 2017. január 17. 22:30

Ha kereszténnyé akarsz válni, Krisztus követő, hívd be az életedbe Jézust, kérd, hogy vegye át az irányítást életed felett, kérd egyben a Szentlelket, hogy vezessen Téged - segíteni fognak.

Legyél már magad is lámpás, amely segíteni fog másoknak is a világosságban járásban, már ne nagy, hanem kicsi akarj lenni a világ szemében, állj be a sor végére, így lehetsz majd a végén az elsők között. A gonosz támadni fog ezért, de melletted lesz a világ legnagyobb ura, s ha kitartasz mellette, Ő sem fog magadra hagyni, soha.


A katolikus egyházban a pápákat a Szentlélek közreműködés mellett választják hitünk szerint.

A világban, közöttünk, így az egyházban is (az egyház is emberekből áll, gyarló emberekből, mindannyian gyarlók vagyunk) viszont ott lehetnek azon érdekek, amelyek manipulálhatnak, amelyek hamisan is taníthatnak, eltávolodva ezen esetekben az igazságoktól, adott érdekek szolgálatában, ezen úton viszont megvezetve másokat, olyanokat, akik nem ismerik a valóságot, az igazságot, ezzel rombolást megvalósítva, az egységet rombolva, Jézus szándékai ellen dolgozva, az embert rossz útra vezetve.

Fontos, hogy az ember a Szentlélek vezetését kérje.

Ezen megtévesztésekre példa, amikor már Ferenc pápa, Benedek pápa saját szavainak, gondolatainak sem adunk hitelt, saját magukra vonatkozóan sem, inkább ismételgetjük azt, aminek nincs hiteles forrása, nincs más forrása, tényadata, mint maga a rágalmazás. Vajon ki lehet mindenek mögött a megbújó rágalmazó?

"„Elmagyarázom, miért nem vagyok többé pápa” címmel jelentek meg XVI. Benedek sorai a La Stampa napilapban. A cikkben a tavaly május óta a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban visszavonultan élő nyugalmazott pápa megerősítette azt, amit távozása 2013. február 11-i bejelentésekor mondott, vagyis hogy előrehaladott kora és meggyengült ereje miatt nem volt többé képes ellátni az egyházfői feladatokat.

XVI. Benedek cáfolta az olasz és a nemzetközi sajtóban a lemondását övező és ennek háttereit találgató feltételezéseket. Kiemelte, hogy nem kell túlzott jelentést keresni döntésében, mivel nem húzódik semmilyen „titok” távozása mögött. A nyugalmazott pápa minden más belemagyarázást „spekulációnak” nevezett. Írásában hangoztatta, hogy távozása minden egyházi jogszabály szempontjából érvényes, mivel szabad akaratából mondott le.

XVI. Benedek azt is közölte, azért viseli továbbra is a pápák fehér ruháját, mivel ez „így volt praktikus”, és amikor tisztségéből távozott „nem is állt rendelkezésre más viselet”. Ami jelenlegi életét illeti nyugalmazott pápaként, XVI. Benedek azt írta, hogy imával telnek a napjai és „szívből jövő barátság" fűzi Ferenc pápához."

Válaszok:
hhonor | 2017. január 18. 08:43
hhonor | 2017. január 18. 08:47
Tatulus | 2017. február 6. 14:42

Érdemes lenne Benedek pápára, Ferenc pápára jobban figyelnünk, mert sokszor nem vesszük észre, nem érzékeljük, hogy Bennük, rajtuk keresztül sokszor Krisztus nyilvánul meg, Krisztus szól hozzánk.


(ott lehetnek azon érdekek is, megjelenve egyesekben,...)


Ez az Isten országa állapot vagy ahogy Máté apostol hívja mennyek országáé. Ez akkor fog megvalósulni.

Illetve a zsidók Messiásvárása ilyen.
Elhozza a világbékét, véget vet minden gyűlöletnek, elnyomásnak, szenvedésnek, betegségnek.


Föllelkesedtem. Igen, követem a pápámat! Tenni akarok azért, hogy senkit ne sértsenek személyes identitásában! Aktív erényeket akarok gyakorolni!

Akkor konkrétan mit is kell most csinálnom?

Válaszok:
ancilla | 2017. január 20. 10:31
zsoltkom | 2017. január 20. 13:27

Szerintem a követéshez elsőként meg kell tanulnod, hogy sok szóval tudjál semmit mondani.
Ha ez megvan, akkor kezdheted az aktív erények gyakorlását. :D
Hogy ez PONTOSAN mit jelent, akkor már nem fog érdekelni...

Válaszok:
Csomorkany | 2017. január 21. 13:50

Viszont nem tudom megfigyelted-e, hogy szidják itt a pápát, hogy mennyire nem érti Európát, erre kiad egy szöveget, amitől Brüsszel bármelyik bürokratája megnyalná a billentyűzetét.

Válaszok:
Öreg | 2017. január 27. 11:17

Igen, ezt nagyon tudja. Szeretném hinni, hogy viccből csinálja - és erre van is szikrányi esély.


És mit kell érteni a "személyes identitás" alatt????


Esetleg személyes INTEGRITÁST akat mondani a pápa? A sérthetetlen méltóságot?


Az "identitás" önmagában nem keresztény eszme. Esetleg a "Krisztus-Identitás", a krisztusi létforma, ami nélkül valóban nem lesz béke.

De a krisztusi identitás ára/feltétele a deformált ego és az "identitássá" dermedt bűn és perverzió felszámolása.Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó