Magyarországra jön a szír katolikus egyház vezetője

2017. január 9. 16:59

Orbán Viktor meghívására Magyarországra érkezik, és több napot is itt tölt majd Mar Ignatius Joseph III. Younan, a szír katolikus egyház vezetője.

Magyarországra látogat a szír katolikus egyház vezetője, Mar Ignatius Joseph III. Younan - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn az MTI-vel. Az egyházi vezető Orbán Viktor miniszterelnök meghívására jön Magyarországra, több napot is itt tölt.

Az antióchiai szír katolikus pátriárka szerdán délután előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Beszédében bemutatja „egyházának súlyos helyzetét és a közel-keleti keresztények szenvedéseit” – emelte ki az Emmi. A résztvevőket köszönti Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, Török Tamás, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár.

A pátriárkát 1996-ban a szíriai-török határon fekvő Al-Qamishli város Szent Péter és Pál-bazilikájában szentelték püspökké. A szír katolikus püspöki szinódus 2009-ben választotta meg Rómában Ignatius Pierre VIII. Abdel-Ahads antióchiai szír katolikus pátriárka utódául, ezt később XVI. Benedek pápa is megerősítette. (MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://kereszteny.mandiner.hu/trackback/27659