Élet a RefoRomban – a református cigány szakkollégium toborzója

2016. december 21. 10:06

2016 szeptemberében nyílt meg a RefoRom Budapesti Református Cigány szakkollégium, ami hátrányos helyzetű diákok tehetséggondozásával foglalkozik.

2016. december 21. 10:06

Református szakkollégium nyílt 2016 szeptemberében a felsőoktatásban tanuló roma és/vagy hátrányos helyzetű hallgatókat segítendő. Toborzóvideójukban a kollégium oktatói és hallgatói buzdítanak jelentkezésre.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:35
Amíg a cigányfiatalokat (elsősornban középiskolás korban) visszaengedik a családjukba, hatalmas lesz a lemorzsolódás bármilyen oktatási programban. Csak úgy ragadnak meg a kultúrában, ha a genetikai örökségtől drasztikusan elvágod őket. Akkor egyébként néha meglepően jó eredményeket mutatnak fel, hiszen nem az értelmi képességeikkel van a baj.
Petkó Zsigmond
2021. április 19. 18:35
Hány cigányt tanítottál? Hány percet töltöttél azzal, hogy a bűnöző apjától kapott csandala-mintát leválaszd a kognitív képességeiről. Mondjuk átvágod magad a huszonhárom változatban előadott "b+ mire jó ez nekem, ha megoldom ezt a f@szom matekpéldát, maga is jobban tenné, ha lopna egy béemvét aszt levinne minket a strandra, igaz, Romi"-kon, aztán kiderül, hogy egész jól boldogul a gyökös egyenletekkel. A legtöbbje, persze, nem jut el idáig, marad a bolti lopásnál, meg a dizájnerdrogoknál, de ha levágnád a rossz gyökérről, a legtöbbjét, tapasztalatból mondom, be lehetne oltani.
annamanna
2017. június 11. 02:26
Simán belenyugodott Isten akaratába? Szerinte, szerinted ez volt az Isten akarata? Jézus azt mondta, így imádkozzunk: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. Legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. Ha automatikusan meglenne Isten akarata a földön, akkor nem kellene imádkozni azért, hogy legyen meg! A nagypapa mibe nyugodott bele? Isten akaratába? De mégis honnan vette, hogy mi az Isten akarata? És mi az, hogy Istennek szentelt égőáldozat? MI KÖZE VAN MINDEHHEZ AZ ISTENNEK?? KI MERÉSZELI EBBE BELERÁNGATNI ISTENT? HOGY VAN KÉPE BÁRKINEK EGY HÁBORÚS TÖMEGGYILKOSSÁGOT ISTEN AKARATÁNAK TULAJDONÍTANI? Ki mondana olyan baromságot például, hogy a ruandai mészárlás Isten akarata volt? Vagy hogy az orosz repülőgép lezuhanása Isten akarata? Zsidók mondják a náci népirtásról, hogy Isten akarata????????????? És ne mondjam azt, hogy ezek teljesen idióták? Nézd, nem akarlak még jobban megsérteni, de ez teljesen hajmeresztő. Ha minden meg bármi az Isten akarata, akkor semmi sem az Isten akarata. Olyan nincs, hogy összevissza bármire rámondunk bármit. Például a kutyára, hogy szalonna, az ördögre, hogy Isten, a nappalra, hogy éjszaka, a bűnre, hogy szentség.
annamanna
2017. június 11. 02:25
Írhatnál egy példát, kíváncsi vagyok, mire gondolsz. Mit teszel az emberekért? Milyen kereteken belül? Amúgy ha nő vagy, az valamennyire mentség a fentiekre. Így már jobban értelek. A duzur nickből ki nem találtam volna, teljesen maszkulin hangzása van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik