Újratemették Márton Áron erdélyi püspököt

2016. szeptember 29. 20:01

Csütörtökön felavatták Márton Áron erdélyi püspök kőkoporsóját a gyulafehérvári érseki székesegyház déli mellékkápolnájában.

2016. szeptember 29. 20:01

Felavatták Márton Áron erdélyi püspök kőkoporsóját csütörtökön a gyulafehérvári érseki székesegyház déli mellékkápolnájában. A 36 évvel ezelőtt meghalt Márton Áron újratemetési ceremóniáját a Szent Mihály székesegyház templombúcsúja keretében tartották, Miguel Maury Buendía apostoli nuncius vezetésével. 

Szentbeszédében Jakubinyi György gyulafehérvári érsek arra emlékeztetett, hogy Márton Áron két totalitárius rendszer, a nácizmus és a kommunizmus idején teljesítette maradéktalanul a püspöki jelmondatában vállaltakat: nem utasította el a munkát és a szenvedést. 

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős magyar államtitkár megemlítette: a rekordok könyvébe illene, hogy a Securitate 75 ezer oldalnyi feljegyzést készített Márton Áronról. Az államtitkár szerint a püspök bűne az volt, hogy rávilágított a liberalizmus, a bolsevizmus és a fasizmus egyaránt elfogadhatatlan ideológiájára.

A nemzetpolititikai államtitkárság 2016-ot, a püspök születése 120. évfordulójának az évét Márton Áron-emlékévvé nyilvánította.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2016. október 14. 12:28
Ne legyél ehhez a szellemtelen vicorrhoz hasonló!
Gombóc XVI. Artúr
2016. október 14. 12:28
Ő most idézett egy Fideszest, még a `90-es évekből. A Fidesz akkor még nem volt ennyire keresztény párt.
Türelem
2016. október 14. 12:28
Te már életed végéig ilyen sötét bunkó maradsz...
Csomorkany
2016. október 04. 23:46
Hámondjuk nem az a kérdés, hogy te mit vélsz tudni, hanem hogy milyen nyilvánosság elé tárható bizonyítékaid vannak. Azok nélkül ez így karcsú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik