Ötven évre Böjte atyáéké a keresdi Bethlen-kastély

2014. július 29. 13:29

A Bethlen-család azzal a feltétellel bízta ötven évre a Dévai Szent Ferenc Alapítványra a várkastélyt, hogy rendbe teszik a leromlott állapotban lévő épületet, és a köz hasznára működtetik.

2014. július 29. 13:29

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány használatába adták ötven évre az erdélyi Bethlen család örökösei a keresdi várkastélyt, ahol az alapítvány képzési és nevelési központját akarják létrehozni. Böjte Csaba ferences atya, az árva és nehéz sorsú gyerekek nevelésével foglalkozó alapítvány elnöke jelentette be pénteken, hogy az általa vezetett alapítványra bízták a Segesvártól 12 kilométerre lévő műemléképületet a nagy múltú történelmi Bethlen család örökösei. A szerzetes közlése szerint ott akarják kialakítani az alapítvány képzési és nevelési központját, 2014. augusztus 10-én, vasárnap 12 órától szentmisén kérik Isten áldását a következő 50 év munkájára.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Bethlen család örökösei közötti megállapodást Bethlen Anikó, a várkastély egyik tulajdonosa is megerősítette az MTI-nek. A nemesi család leszármazottja elmondta, hogy ötven évre bízták az alapítvány gondozására a várkastélyt azzal a feltétellel, hogy rendbe teszik a leromlott állapotban lévő ingatlant, és közhasznúvá teszik. Bethlen Anikó elmondta, azért bízták a dévai alapítványra a várkastélyt, mert azt akarták, hogy jó kezekbe kerüljön.

A 2007-ben visszaszolgáltatott romos épület felújítása elkezdődött, de eddig töredékét sikerült elvégezni a munkálatoknak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2016. december 10. 03:44
Két dolgot kérek az égtől: 1. A Jóisten áldja és segítse a Dévai Szent Ferenc alapítványt, hogy a most megkapott kastélyt mielőbb rendbe tudják hozni és hasznos, a magyarság számára üdvös célra tudják fordítani! 2. Bár megadná a Teremtő, hogy még több Böjte atyához hasonló emberünk tevékenykedjen, legyen a nemzet szolgálatára! Ha van küldetéstudat, szent föladat, elhivatottság akkor mindez ebben a jótét lélekben ötvöződik! Böjte Csaba olyan kincs a magyarságnak, ami korszakonként a nagy nemzeteknek is ritkán adatik meg. Becsüljük meg, és segítsük őt, ki-ki a saját lehetősége szerint!
Antigoné
2014. november 24. 14:03
A lehető legjobb kezekbe került.
balbako_
2014. október 01. 17:29
Nagyon derék dolog! A legjobb helyre került.
tóth mária
2014. augusztus 20. 19:27
Több Böjte atyát! ránk férne nagyon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik