Elképesztő számok: újabb kétszázezer diák kap notebookot az államtól

2024. április 22. 12:01

„Magyarország legnagyobb léptékű oktatásfejlesztési időszakában vagyunk” – jelentette ki Rétvári Bence.

2024. április 22. 12:01

A nyitókép illusztráció. Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Újabb, csaknem kétszázezer notebookot oszt ki a kormány az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett, korszerű eszközökön – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

A politikus úgy fogalmazott: míg 2010 előtt a családoknak „azt kellett nézniük, hogy évről évre mennyivel növekszik a tankönyvcsomagok ára”, most nemcsak a könyveket, hanem a laptopokat is ingyen kapják a gyerekek a tanuláshoz.

Jelezte, a harmadik éve futó projekt mostani ütemében az 5. 6. és 9. évfolyamon tanulókhoz juttatnak el 193 ezer eszközt, és a laptoposztás a következő tanévben is folytatódni fog.

Magyarország legnagyobb léptékű oktatásfejlesztési időszakában vagyunk”

– jelentette ki Rétvári Bence, aki felidézte azt is, hogy az elmúlt években 1400 milliárd forintból 5680 óvoda- és iskolafejlesztést valósított meg a kormány. Emellett négy év alatt 93,5 százalékkal emelik a pedagógusok bérét – tette hozzá.

Az államtitkár rámutatott: „nem szabad elfelejteni”, hogy

a pedagógusok béremeléséhez és a tanulói notebookok kiosztásához az Európai Unió nem járult hozzá,

„Brüsszelből egyetlen eurocent uniós forrás nem érkezett” ezekre a célokra.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­­­g­­ö­­s­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­o­­­k­ ­­v­­­á­­r­n­­a­k­­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
nzoltan-818
2024. április 24. 15:36
"A pedagógusok béremeléséhez és a tanulói notebookok kiosztásához az Európai Unió nem járult hozzá. Brüsszelből egyetlen eurocent uniós forrás nem érkezett” ezekre a célokra." De miért is? Hogy az erre kiirt pályázat lebukott, abban igen hathatós szerepet játszottak Brüsszelben CsehAtka, és DoncsiKacsa meg elvtársai, amivel el is büszkélkedtek. Állították, hogy csak a Fidesznek ártottak... ja nem! Bizony a magyar pedagógusoknak és a mi gyerekeinknek ártottak. Ők a mi pénzünkön busásan megfizetve hazánknak ellen áskálódnak és nekünk meg a mi gyerekeinknek ártanak mindig, ahol csak tudnak. Miért tűrjük? Miféle emberek akik ezeket az alakokat újra meg újra a nyakunkba ültetik?
B_kanya
2024. április 22. 20:09
Lássuk: Balf444$$zok : Minek biflázni az iskolában, majd kikeressük a neten. Tény: Kormány laptopot oszt Balf444$$zok : Há' elhülyül a gyerek ha 10 éves kora előtt számítógépet kap Tény: De 5. osztálytól és felfelé osztják Balf444$$zok: Akkó' lopott Tapsot kérek :)))
B_kanya
2024. április 22. 20:08
"birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. április 22. 16:20 Persze nem baj, ha nem fogják még hatvan évesen is a nyomógombos Nokiát használni, mint tudjuk ki… 😆" Aki 11 évesen a Mosó Masa Mosodáját nézte a padon - mint te - az nem tudja, hogy a Nokiának nincs annyi memóriája, hogy a Pegazust, meg a többit fel lehessen telepíteni. Ezért használják a fontos emberek. Akiknek a környékén amúgy is el szokott menni a mobilnet, valamiért. Szívesen, balf444$$z :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!