Az Európai Unió még a magyar miniszterelnöktől is több tiszteletet érdemel

2024. március 18. 07:32

2013-ban 2,7 millió magyar nélkülözött súlyosan, 2020-ban 800 ezer alá csökkent ez a szám. Őket reménytelen megszólítani az értelmetlen pedofilozással.

2024. március 18. 07:32
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Index

Nyitókép: Peter Schulz

„A Fidesz-kormányzás a többségi demokrácia sajátosságaira épülő szisztéma, ahol a többség mindent visz, a kisebbségnek pedig szinte semmi sem jut. Állandóan konfliktusokat teremt belföldön és külföldön egyaránt, mert ezzel jön létre az az örök harci helyzet, amellyel folyamatosan mozgósítani tudja a szavazóit. Ami a legnagyobb gyengéje és hibája ennek a kormányzási formának az az, hogy a társadalmi – gazdasági, közéleti, kulturális stb. – előremenetel nem a tehetségtől és rátermettségtől függ elsősorban, hanem a politikai kapcsolatoktól és megítéléstől. Ezért akik a kisebbségi oldalon állnak – akik nem kapnak meghívót Kötcsére –, azok gyakran kitaszítottnak érzik magukat és kilátástalannak látják a helyzetüket. Ráadásul az ellenségképgyártás állandó kényszere miatt hazaárulónak és nemzetellenesnek bélyegzik őket nem egyszer. 2010-ig nem így működött Magyarország: a rendszerváltáskor Antall Józseffel, Kis Jánossal, Göncz Árpáddal, Sólyom Lászlóval, Tölgyessy Péterrel és Orbán Viktorral (!) olyan demokráciát teremtettünk meg, amely a konszenzuskeresésre épült (az első Orbán-kormány sem lépett ki ezekből a keretekből).

Tehát demokráciában élünk ugyan, ahol a szabadságjogaink léteznek és szabad választásokon a többségi akaratnak megfelelő kormány jön létre, de a hatalomgyakorlás jellege olyan, amely állandó békétlenséget teremt kívül és belül egyaránt. Ezért is téves másfél évtizede a hazai baloldal kritikája, hiszen nem a rendszerrel – a demokráciával és a piacgazdasággal – van a baj, hanem a hatalomgyakorlás módjával.

MIVEL A DEMOKRATIKUS NORMÁKNAK MEGFELELŐ VÁLASZTÁSOKON NYER TÖBBSÉGI FELHATALMAZÁST A FIDESZ, EZÉRT AZT IS TUDNI KELL ELFOGADNI, HOGY SZÁMTALAN INTÉZKEDÉSÜK – IGAZ, ESZELŐS KOMMUNIKÁCIÓS KIADÁSOK MELLETT – A TÁRSADALMI ELVÁRÁSNAK FELEL MEG, és jó néhány réteg felemelkedéséhez és gyarapodásához vezetett az elmúlt időszak (például míg 2013-ban 2,7 millió magyar nélkülözött súlyosan, addig 2020-ban már 800 ezer alá csökkent ez a szám). Őket reménytelen lesz megszólítani a értelmetlen pedofilozással és a kormány összes döntésének tagadásával. Rossz helyen támadnak, hiteltelen szereplőkkel és szerény felkészültséggel. (...)

Magyar Péternek, Varga Judit volt férjének a politikai bejelentkezése konkurenciát jelenthet az ellenzéknek. A baloldali sajtó döntően vele foglalkozott, a többi ellenzéki szereplő a „futottak még” rovatba került. Mondandója egyelőre nem túl erős, hitelessége kétséges, de ha elindul valamelyik választáson, feladja a leckét a baloldali pártoknak (a tudósításokból kiderült, hogy közönsége nagyobb része beszéde végeztével átvonult Karácsony Gergely rendezvényére). Láthatóan ő most az alanya annak a hagyományos baloldali messiásvárásnak, amely erre a szerepre Gyurcsány Ferenctől kezdődően Bajnai Gordont, Vona Gábort, Karácsony Gergelyt, végül Márki-Zay Pétert szemelte ki, és ezzel a felfogással mindig zsákutcába jutott.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­l­á­n­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Krupp Skya
2024. március 19. 13:30
Lehet magánüggyel kormányt dönteni. Az én feleségem MSZP-s volt, miatta megdöntöttem a Gyurcsánykormányt, meg a feleségem szomszédasszonyát. Átmentem hozzá mondtam neki, képzeld a te férjednek volt leve, a feleségemnek meg volt szűrője, hát nem össze szűrték a levet. Bosszuljuk meg! Meg bosszultuk, tízperc múlva azt mondja bosszuljuk meg még egyszer, megint meg bosszultuk. nem telik el megint tíz perc, azt mondja a hármas bosszú az igazi. Te én már nem is haragszom. De azért a Gyurcsány kormányt megdöntöttem, nehogy már a vemhes nyúl vigye a Juszt elvtárs puskáját.
atti64
2024. március 19. 13:00
TAKARODJ DOLGOZNI KOMCSI CSÖKEVÉNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
betakentaur
2024. március 19. 02:52
"2010-ig nem így működött Magyarország" Sűrűn vételezem éppen a levegőt ... . Tudod, Gábor, az, hogy még oszthatod az észt azok után, amit te és elvtársaid a közoktatással tettetek, pontosan a demokrácia és a lovagiasság csúcsra járatása. Emlékszel még, amikor a tanárokat biztosítási ügynökké akartátok átképezni, mondván: túl sok a pedagógus és annyi természettudományra amúgy sincs szükség? Én hálás lennék Orbánnak, hogy ilyen liberális és demokrata, ha rajtam múlna nem irogatnál vagy mondanál zagyvaságokat büntetlenül a hardcore ámokfutó Horn Gáborral egyetemben, de szerencséd van, mert más jellegű, nemesebb elfoglaltságaim vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!