Haraszti a kommunista diktatúra szervezeteihez hasonlítja a szuverenitásvédelmi hivatalt

2023. november 28. 15:36

Az EBESZ volt sajtószabadság-referense szerint az új intézmény úgy működik majd, mint a rendszerváltás előtt a Belügyminisztérium III/I, III/II és III/III csoportja együtt.

2023. november 28. 15:36

Az új szuverenitásvédelmi hivatal úgy működik majd, mint a rendszerváltás előtt a Belügyminisztérium III/I, III/II és III/III csoportja együtt – jelentette ki Haraszti Miklós a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Az EBESZ volt sajtószabadság-referense szerint aligha lehet elszámoltatni, hiszen nem minősül közigazgatási szervezetnek, saját törvényei vonatkoznak rá. Haraszti a jogszabályt elsősorban titkosszolgálati törvénynek tartja, és azt mondta, a tervezet a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényre vonatkozó kiegészítést is tartalmaz, miszerint 

a Nemzeti Információs Központ a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény szerinti feladatok ellátásának elősegítése céljából a Szuverenitásvédelmi Hivatal rendelkezésére áll.

Ez Haraszti szerint azt jelenti, hogy a titkosszolgálatokat összesítő csúcsszerv, a NIK az új hivatallal együtt vizsgálódik, ha bármely személlyel, szervezettel, médiummal kapcsolatban gyanút fogalmaznak meg, hogy a demokratikus működést befolyásoló céllal tartanak fent kapcsolatot külfölddel.

Nyitókép: MTI Fotó, Kallos Bea

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Roadkill
2023. november 29. 11:24
vonyít a bolsi zsidó, csak így tovább!
Box Hill
2023. november 28. 19:15
Megszűnik végre a nemzetközi prostituálódás lehetősége?
catalina11
2023. november 28. 18:49
Haraszti Miklós: 20 boldog éve volt a magyar demokráciának, a rendszerváltástól a Fideszig " van még kérdés?
catalina11
2023. november 28. 18:43
Haraszti elvtárs jól ismerhette a diktatúrát, hiszen a zsidó szülei különböző pártfunkciókat töltöttek be a diktatúrában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!