A YouTube letiltotta Jeszenszky Zsoltot, egy orosz diplomatával készült videója miatt

2023. november 10. 20:43

A politikai hobbista Oroszország budapesti nagykövetének helyettesével készített felvételt, melyet a platform védett csoportokkal szembeni gyűlöletkeltésnek ítélt.

2023. november 10. 20:43
Jeszenszky Zsolt

Tigran Garibian, Oroszország budapesti nagykövetének helyettese volt a Hír TV Politikai hobbista című műsorának a vendége, melyben Jeszenszky Zsolt többek között az ukrajnai háborúról is kérdezte őt. 

A YouTube azonban a tartalmat védett csoportokkal szembeni gyűlöletkeltésnek ítélte, ezért nem sokkal annak közzététele után elérhetetlenné tette, emellett Jeszenszky Zsoltot egy hétre eltiltotta az újabb tartalmak közlésétől a csatornáján 

– írta meg a Magyar Nemzet.

Jeszenszky kérdésre elmondta, hogy „a közösségimédia-platform a kommunista időket idéző módon cenzúrázza a tartalmakat, és sok esetben elérhetetlenné is teszi azokat az anyagokat, amelyek nem egyeznek a liberális mainstream véleményével”.

„A csatornámat már réges-régen korlátozza a YouTube a mostanihoz hasonló indoklással, ezért azt szoktuk csinálni, hogy a Rumble videómegosztó platformra feltesszük a teljes adást, 

a YouTube-ra pedig készítünk egy cenzúrázott, erősen rövidített verziót, és arra biztatjuk a nézőket, hogy nézzék meg a teljes adást a Rumble-fiókon”

– mondta. Majd hozzátette, hogy csodálkozna ha a YouTube nem rendelkezne egy feketelistával, amelyben felsorolja, milyen csoportokhoz, illetve nemzetiségekhez és politikai ideológiákhoz közel álló személyeket nem lehet szerepeltetni a platformon.

Azt is megjegyezte, hogy nagyjából tudják mik azok a dolgok, amiket ki lehet mondani, és ehhez igazítják a tartalmakat, 

így például a genderideológiát kritizáló részeket nem teszik fel a YouTube-ra, mert akkor – mint mondta – azonnal letiltanák őket.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. november 11. 15:08
"Megjegyezte, hogy az anyag „semmiképpen nem szított gyűlöletet az ukránok iránt”, mivel a tanácsadó-megbízott még Ukrajna lakóit is „testvéri embereknek” nevezte. "
Bastyaelvtars
2023. november 11. 14:50
llnnhegyi 2023. november 11. 14:48 Libcsikommcsik vedekeznek? :))) Ki ellen bmeg? Nem kotelező az ő játszóterükön jatszani! Ha nem tetszik a náciknak a youtube policy ja nem kell erőltetni a videofeltoltest meg a fb ozast. Lehet csinalni sajat igazmagyar nagyonszuveren netes platformokat. Jaa, hogy azokat a kutya se nézné... :)))
Genusnextgen
2023. november 11. 14:34
Érdekrs, jogy a kecskebaszást engedik neki.
nempolitizalok-0
2023. november 11. 13:30
Annál jobban meg akarja mindenki nézni:DD Én is megnéztem, az orosz teljesen higgadtan elmeséli, miről szól ez az egész. Az interjú teljes ideje alatt egyetlen rossz szót sem szól az ukránokról, szóval a betiltás indoka alapból hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!