A nem nemzete

2023. november 30. 11:46

Makacsul tovább él a magyar közélet egyes bugyraiban a „ne történjen semmi, ne változzon semmi” posztkádárista pocsolyaérzete.

2023. november 30. 11:46
Three,Monkeys,See,No,Evil,Hear,No,Evil,Speak,No
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Amikor az ember pár nap szabadságra megy, és hirtelen a hírek nélküli világból pillant be a magyar közélet bugyraiba, sok meglepő dolgot vesz észre rögtön. És egyben fárasztóakat is. Ilyen például a tagadás „kultúrájának” makacs továbbélése. Különösen az ellenzéki körökben, különösen tizenplusz év ellenzékiség után.

Nos, igen, beszélhetünk arról, hogy a magyar néplélekben a dacos nemet mondásnak sok évszázados hagyományai voltak – valószínűnek tartom, hogy még Árpád apánkkal is ellenkezett néhány makacs családfő, hogy ők ugyan be nem mennek a Kárpát-medencébe, és jobb lesz nekik ott a külső, tágasabb, szabadabb sztyeppéken, minden jó úgy, ahogy van. Koppányék ezt ténylegesen és kicsit erőteljesebb eszközökkel adták aztán Vajk–István tudtára. Középkori és későbbi oligarchák, kurucok, forradalmárok és más hasonló, büszkén felforgató elemek nemkülönben. Sok Ugocsa volt a magyar történelemben, amely nem koronázott, na.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2023. december 01. 14:45
Vajk azaz Jobbospityu a kor fülkiöntö, szemkilövő Gyurcsótánya volt. Mondjuk előbb-utóbb be kellett volna törniük az sztyeppei magyarnyikoknak, különben előbb-utóbb el lettünk vón picsázva Ha ezen a pályán maradunk, megint el leszünk, és nem is hibáztathatunk érte mást...
Ugandai Bubu
2023. december 01. 14:38
A Fidesz azzal vádol másokat, amit maga csinál. A kádárikommunista, pártállami, moszkovita, irrendenta-mindentvisszázós, múltba révedős, múltba fordulós, csakazértis az avittas félfeudális mucsában tocsogni akaró, a középkorba, a kelet-ázsiai diktatúrák irányába tekinteni akaró társaság éppen a (jobbára gerontokrata) putyinszopó magyarnyikság, akiknek jobbára már kevesebb jövőjük van, mint múltjuk. Ezzel a tempóval a huszonegyedik században sajnos egészen biztosan kampóbasszó lesz itt, Európa széle felé. Persze lehet , hogy 10 év és Orbanisztánért (régi nevén Magyarországért) már lehet, hogy nem is lesz nagy kár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!