Gyurcsány az október 23-i megemlékezésen az ukránokhoz hasonlította a pesti srácokat

2023. október 23. 12:33

Így emlékezett meg október 23-áról a baloldal vezére.

2023. október 23. 12:33
null

Az október 23-i forradalom és szabadságharc apropójából Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott, előzetes videójában Nagy Imre képe előtt pózolt, elmondása szerint az egykori miniszterelnök arra emlékezteti őt, hogy „nem kell panaszkodni”, hanem cselekedni kell, akkor is, ha nem akarjuk, ha nehéz. Gyurcsány azt mondta, ez az önfeláldozás az, amiről '56 októbere szól. 

Beszédében Gyurcsány azt mondta, „október 23-a mára megszűnt a nemzet közös ünnepének lenni”, mert, mint érvelt, „a mai napon nincs állami megemlékezés, nincs állami ünnep. Megemlékezik a hivatalosság”, ezzel szemben azonban „vagyunk kevesen, akik őrizzük az ünnep szellemiségét”, természetesen ezalatt a Demokratikus Koalíciót értve. 

Azzal folytatta: „ma hatalmon lévők azt mondják: akkor történt valami, ma épp ellenkezőleg”, ezzel szemben szerinte arról van szó, hogy „akkor is, ma is az történik, hogy: Nyugat volt a remény, és ma is”. 1956-ban szerinte az ellenség a Szovjetunió volt, ma pedig annak örököse, Oroszország, ezt azonban a mai hatalom „elhazudja”. „Ők azt mondják most, hogy a függetlenség támadóival szemben az azonnali fegyverszünet a béketárgyalások jelentik a kiutat. 

„Nem hisszük, hogy a forradalmárok le akarták volna tenni a fegyvert”, mondta Gyurcsány, ahogy szerinte az ukránok sem akarják letenni a fegyvert. 

Elmondta, hogy szerinte aki demokratikus, szabad országban gondolkodik, akik „új hazára vágynak”, azok a mártírokból, így Nagy Imréből tudnak erőt meríteni. 

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

 

 

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigfater73
2023. október 24. 18:11
Gyurcsány klán még mindig, kommunikációja ellenére, ellenforradalmi lázban ég!
Xplorator
2023. október 24. 18:00
A Szovjetunió mai örököse az EU. Aki ezt nem érti és érzi, az imbecilis, egybites idióta.
Palatin
2023. október 24. 12:23
A gyurcsányistákkal a magyarok emberek tömegeinek kell szembeszállnia. Aki egy DK-s rendezvényen tátja a száját az "Elhozzuk a reményt" és hasonló éktelenül badar és hazug népbutító szózatok hallatán, a hazája ellen cselekszik. Gyurcsányék ellen azzal kell kezdeni a küzdelmet, hogy semmiféle rendezvényükön nem veszünk részt, semmiféle támogatásban nem részesítjük öket, hazudozzanak össze bármit. Minden szavuk hazugság és magyar-gyülölet. Gyurcsány az unió budapesti helytartója akar lenni. A Gyurcsány-Dobrev duó, és az egész DK is a magyarellenes oldal méreggóca. Ez a globál-bolsi-libsi ellenzék kimondottan a magyar érdekek ELLEN dolgozik. Az unióban mindent megszavaznak, ami Magyarországnak kárt okoz. Jobban gyülölnek bennünket, mint külföldi ellenségeink. Abban a reményben dörgölöznek a globalista unió-hoz és az amerikai demokratákhoz, hogy majd azekkel szövetkezve hazánk ellen, megcsinálhatják azt az álnok egyezséget, hogy a gyurcsányisták "bedobják a közösbe" Magyarországot.
Palatin
2023. október 24. 12:21
Ferenc testvér egyél gyakran almát, Hogy elnyerjed az úrsten irgalmát. Ki lazac helyett felserdül zöld algán, Nem locsog, mint te csúfosan, balgán. Ferenc testvér hallgasd meg dalom. Azt mondom néked, fő a nyugalom. Hisz popsid körül nagy a forgalom, Akolodban is van trágya, friss alom. Bizony magasztos erény az irgalom. De neked az nem jár, úgy gondolom. Nem erősséged az építő szorgalom. Bennünket felráz tőled a borzalom. Szektád egy csődöt termelő malom, Legyen veszted az átkos fogadalom: Hogy támadjon ellenünk a birodalom. Ezért jussotok lesz gyász és siralom. Nekünk nem kell stressz és izgalom. Tünj el tüstént, némán a valogadon, Mig erre még megvan a jó alkalom. Fedjen be téged egy békés sírhalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!