Mit nyerünk Svédország NATO csatlakozásának késleltetésével?

2023. szeptember 27. 15:07

Törökország nyújt érte ellenszolgáltatást?

2023. szeptember 27. 15:07
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Hétfőn az Országgyűlésben Orbán Viktor azt mondta, hogy a külpolitikát nem érdemes ideológiai alapon felfogni, érdekalapon érdemes a geostratégiai kérdésekhez hozzáállni. Svédország NATO csatlakozásának ügyében ezért javaslom, kövessük miniszterelnök úr logikáját. Tekintsük rá csupán érdekalapon, nézzük meg, hogy mi nekünk, magyaroknak ebben az üzlet.

Tegnap Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke azt mondta, hogy jóváhagyják a svédek NATO-csatlakozását, ha az Egyesült Államok átadja nekik az F-16-os vadászgépeket. Tehát az nyilvánvaló, hogy Törökországnak mi az üzlet a svédek NATO-csatlakozásának késleltetésében. De mi itt az üzlet nekünk? Mit nyerünk Svédország NATO csatlakozásának késleltetésével? Törökország nyújt érte ellenszolgáltatást? 

Valaki magyarázza el miért volt jó érdekalapon a csúszás Finnország esetében és miért jó most a késleltetés Svédország esetében. Ha esetleg az történne megint, hogy amint megvan a megállapodás Törökországgal, a Fidesz soványmalacvágtában fogja ratifikáltatni Svédország csatlakozását, akkor joggal felmerül, hogy ez nem egy érdekalapú, hanem egy hangulatkeltő, belpolitikai döntéssorozat volt. Ahhoz ezek pedig túl fontos kérdések.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2023. szeptember 28. 20:24
Péter, valószínűleg nem kötik az orrodra. De ha lenne egy kis eszed, akkor eszedbe jutna az, hogy Török áramlat. És igen. Ez sajnos a politika.
Héja
2023. szeptember 28. 17:43
Az a helyzet Péter, hogy létezik belpolitika is. Létezik önérzet,függetlenség hangsúlyozása, stb. Politikus létedre te ne tudnád? Vagy csak a szokásos okosokodás, buta hangulatkeltés?
vérgőz
2023. szeptember 28. 17:05
es mit nyerunk a haladektalan becsicskulassal? semmit... eddig is telibe szartak minket... hat most nem ok vannak a f@sz rossz vegen, hehehe
nempolitizalok-0
2023. szeptember 28. 15:06
Azt, hogy kevesebb lesz a NATO-ban a magadfajta és ez nem semmi, mivel európa elárulói vagytok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!