Eddig tarthat a szeptemberi nyár

2023. szeptember 11. 06:50

Felhőtlen időre van kilátás csapadék nélkül.

2023. szeptember 11. 06:50

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arról ír, hogy többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján és a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul, késő estére pedig többnyire 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet. Hangsúlyozzák, hogy

a felettünk állomásozó anticiklonnak köszönhetően még a hét első napjaiban is a nyárias lesz a szeptember. 

Száraz, napos idő várható, 30 fok feletti csúcshőmérsékletekkel.

Számottevő változás pedig csak a hét közepétől várható, írják, addig sehol sem lesz csapadék. Szerdán este északnyugat felől már hidegfront érkezhet, amely csütörtökön várhatóan át is vonul felettünk. A front hatására szerda este északnyugaton már kialakulhatnak záporok, zivatarok, csütörtökre pedig a hőmérséklet is visszaeshet, ezen a napon 21-27 fokot mérhetünk majd. Feltámad a szél és elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, hevesebbekre a keleti-északkeleti területeken lesz esély.

Kiemelik, hogy bár a hőmérséklet átmenetileg kissé visszaesik majd, az átlagosnál így is melegebb lesz, ráadásul néhány nap után a magasban újra melegedést prognosztizálnak a hosszútávú előrejelzési modellek, írja az Időkép

Nyitókép: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja
 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 11. 08:40
Na ugye..
need-info
2023. szeptember 11. 06:57
Valószínű azért, mert túl sok a buzi már az országban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!