Itt a nyár utolsó dobása: 40 fok is jöhet

2023. augusztus 28. 12:17

A Budapest-Balaton vonaltól keletre, elsősorban a déli és a keleti részeken marad a tikkasztó, forró, száraz idő.

2023. augusztus 28. 12:17

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn a fátyolfelhők mellett napos időre számíthatunk estig. Estétől aztán délnyugat felől zivatarok érhetik el az országot. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél élénkül meg.

29 és 39 fok között változik a hőmérséklet (nyugaton lesz már hűvösebb is)

– olvasható az előrejelzésben.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfőn eljuttatott előrejelzésében azt írta, a hét első napján hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területén, ezért ezekre a vármegyékre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Kedden Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék területén kell számítani hevesebb zivatarokra.

Az Időkép szerint a Budapest-Balaton vonaltól keletre, elsősorban a déli és a keleti részeken marad a tikkasztó, forró, száraz idő:

néhol akár a 40 fokot is elérhetjük”.

(MTI/Köpönyeg/Időkép)

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. augusztus 28. 12:32
Minél több, annál jobb. Egy sivatagos cigánylandra nagy szükség lenne, ahol nem él annyi putyin szopó. :DD
Zsolakomarom
2023. augusztus 28. 12:29
Komarom, 12:28 es 26 fok van, neha kis felho is szoval megint NYUGATROL jon a segitseg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!