Hatósági eljárás indulhat a Sziget LMBTQ-s reklámvideója miatt

2023. augusztus 14. 15:03

Leszbikus csókokkal gondolták népszerűsíteni a Szigetet, most úgy tűnik, lesz ennek következménye.

2023. augusztus 14. 15:03
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, idén homoszexuálisok reklámozták a Sziget Fesztivált. Az egyik felvételen két nő, egy másikon két férfi szájon csókolja egymást. A Magyar Nemzet most arról ír, hogy a kisfilm miatt közérdekű bejelentést tett a a YouTube szolgáltatója, a Google Ireland ellen a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ).

Az NJSZ tájékoztatása szerint

a reklámtevékenység sérti Magyarország Alaptörvényét, valamint a gyermekvédelmi törvény által beiktatott Grtv. 8. § (1a) bekezdése szerinti tilalmát, 

amely kimondja, miszerint „tilos az olyan reklámot tizennyolc éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” 

Ezt is ajánljuk a témában

A fesztivál promóvideója továbbá fizetett YouTube-hirdetésként is megjelenik, sőt a kiskorú fogyasztók számára is reklámként elérhető. 

A reklámvideót ugyanakkor a 18 éven felüli felhasználók is láthatják, amely vitathatatlanul a Sziget Fesztivált népszerűsítő gazdasági reklám. A bejelentett reklámok tehát sértik a YouTube fizetett hirdetésekre vonatkozó szabályzatát is” – mutattak rá.

A jogvédő szolgálat arra kérte a fogyasztóvédelmi hatóságot, hogy lépjen fel a fenti törvénysértések ellen, indítson hatósági eljárást és a 18 év alattiaknak történő homoszexualitás megjelenítését vizsgálja ki.

„Jelen közérdekű bejelentésünkben kérjük a Tisztelt Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságát, hogy intézkedjenek a Google/YouTube LMBTQP-propagandát terjesztő reklámjainak azonnali leállítása iránt az önkéntes jogkövetésre felszólítással, és egyúttal indítsanak hatósági eljárást, amiért a fent nevezett jogsértéseket óriási számban követik el nap mint nap a magyar gyermekkorú fogyasztók sérelmére. Kérjük tiltsák meg a továbbiakban ezen reklámok közzétételét magyarországi IP-címekről internetet használó vagy magyar nyelvi beállítást használó YouTube-fogyasztók esetén” – hangsúlyozta az NJSZ.

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. augusztus 15. 08:26
Helyes. Nem mindegy, hogy mire nevelünk.
KBA98
2023. augusztus 14. 17:52
A feltételes mód nem helyénvaló!
formaegy-2
2023. augusztus 14. 17:37
"Hatósági eljárás indulhat a Sziget LMBTQ-s reklámvideója miatt" Gratulálok! "indulhat" - feltételes mód! Azonnal, gyorsított eljárással kellett volna fellépni ezek ellen a rühes beteg állatok ellen! Betiltani ezt a gyereknyomorító beteg állat pöcegödröt!!!!!!!!!!!
FeketeFehér
2023. augusztus 14. 16:56
Az a baj a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal, hogy nem ismerik elég alaposan a jogi környezetet, mert köd borítja az elméjüket, ha a saját kis zárt buborékjukból ki kellene nekik lépni. Szóval vicces lesz ez az egész valami, ha egyátalán lesz valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!