Hála a NER-nek, a magyar társadalom kiheverte a rendszerváltást

2023. július 31. 13:56

Igaz, nem 89, hanem 45 elé tért vissza a sokkos állapotból.

2023. július 31. 13:56
Parlament
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„A színészlegenda utolsó interjújában hitvallást tett a szocializmus építése mellett. A szocializmus emelte fel Magyarországot ezer év nyomorúságából, és a színház elsőrendű feladata ennek támogatása.

Nem ironizált. Amúgy akkoriban a magyar társadalom minimum 90 százaléka így gondolta, de még a rendszerváltás idején is csak egy kisebbség volt hangos, az az igazság. De hála a nernek, a magyar társadalom kiheverte a rendszerváltást, igaz, nem 89, hanem 45 elé tért vissza a sokkos állapotból.”

***

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. augusztus 01. 14:38
"Nem ironizált. Amúgy akkoriban a magyar társadalom minimum 90 százaléka így gondolta" Az 1956-os és utáni bolsoid siralomvölgy után Berva, Panni motor, 4-5 év Trabantra várás, VW, Renault 1974-ig, fellélegzés volt. Akkoriban Csau, Brezsnyev, Honecker elvtik rémuralkodtak, leírások szerint a nyugati utazás 1973-tól könnyebbedett, a marxoidok az olajválságot félresöpörve beruháztak, Levi's jeans gyártása itthon stb. élhetőbbé tették az élvezhetetlen 1960-as élhetőséget; 'amíg kaja-pia, maszekolás van, addig barna kábelt fektetek mindenre' mentalitás uralkodott. LZ is ezt hangoztatta-mégis a bolsi paradicsomi élet levébe fulladt bele. Martin Ethelwolf, akár a felfalt koala alkoholjától eltévedt farkas a buszpályaudvaron, most keresi az elgyökértelenítő kádárista szoci múltban gyökerező mostani gyökérvesztettségét. Akár a többi, torz fókuszú éleslátó. 'Gyökérveszettek'!
tapir32
2023. augusztus 01. 02:34
Egyetérteni a hatalommal nem birkaság, hiszen azért kerültek hatalomra mert sokan egyetértettünk velük! Ilyen a demokrácia!
tapir32
2023. augusztus 01. 02:31
A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk!
tapir32
2023. augusztus 01. 01:44
A fasiszta vagy náci jelzővel való felelőtlen dobálózás a fasizmus és a nácizmus bűneinek és a holokausztnak a relativizálását jelenti. A Fidesz kormánynak köszönhetően Magyarország az EU-ban a legkevésbé antiszemita országok között szerepel, az antiszemitizmust folyamatosan monitorozó zsidó szervezetek felmérése alapján. NER 13 évében csökkent a legnagyobb mértékben a melegekkel szembeni előítélet, és nőtt a melegházasság támogatottsága.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!