Tarjányi: Az Orbán-kormány elméri az oroszoknak nyújtott segítséget (VIDEÓ)

2023. május 28. 18:33

A biztonságpolitikai szakértő azt is kijelentette, hogy Magyarország kettős beszédet folytat a témában.

2023. május 28. 18:33
null

Mit gondol túl az ellenzék az Orbán kormányzat EU-s megítélése kapcsán és mi az amit a magyar kormány mér rosszul a háború elmúlt 15 hónapja vonatkozásában – többek között ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni Tarjányi Péter a Spirit FM műsorában.

A biztonságpolitikai szakértő kijelentette, hogy

Majd azzal folytatta, hogy „igen, tesz lépéseket, az igaz. De amit megtapasztalhatunk az Orbán-kormány idején, hogy néhány üzlettel, például a fegyverüzlettel, fegyverrendszerekkel, olyan mértékűberuházásokkal nagyjából el lehet intézni, hogy az Európai Unió, az Egyesült Államok szemet hunyjon dolgok fölött.”

Ezután arról beszélt, hogy a baj a kibeszéléssel van. „Azt érzékelik, hogy a magyar kormányzat moszkovita lett teljes mértékben”. Ennek kapcsán megemlítette, hogy több összeesküvés elmélet is létezik. 

Kettős beszédet folytat Magyarország

Tarjányi ezután arról is beszélt, hogy

Például úgy, hogy nem akadályoz szankciókat Kínával szemben. S Magyarország több esetben ellenezte azokat a szankciókat az Európai Unióban, amely Kínának kényelmetlenek lettek volna” – idézte fel.

Legvégül pedig arról szólt, hogy „nagyon furcsa” az a kettős beszéd Oroszország kapcsán, amit Magyarország alkalmaz. Egyrészt elítéljük azt az inváziót, amit az oroszok végrehajtottak Ukrajnában. De egyébként, ha arról van szó, hogy hogyna lehet segíteni Oroszországnak vagy orosz oligarcháknak, akkor mi segítünk.

„Ez az, amit a világ abszolút nem ért, és ilyen szempontból ebben a háborús helyzetben,

– szögezte le Tarjányi Péter.

Az erről szóló összeállítást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. május 30. 00:15
Biztonsági szakértők, csak úgy bújnak elő. :)))))
amca
2023. május 29. 16:38
Tarjányi nevű faxkalap. Azt tudod baromez ,hogy minden éjjel a nejed barátai vagyunk. Na ,látod ,ezt nem tudtad. De azt tudod jakabdisznó,hogy ki az oroszok barátja..
Akitlosz
2023. május 29. 12:49
„Ez az, amit a világ abszolút nem ért, és ilyen szempontból ebben a háborús helyzetben, azt gondolom, hogy ezt nagyon-nagyon elméri az Orbán-kormányzat” Én meg azt gondolom, hogy a háború nem dőlt el. Magyarországnak meg túl kell élnie. Akkor is, ha az EU, USA, Oroszország, Ukrajna esetleg nem éli túl. Ráadásul a szerző ezt az elméri véleményét a világon semmivel nem támasztja alá. Kína szankcionálása meg egészen őrült ötlet. A kínai termékekre van vám, miközben az EU termékeire nincsen.
Akitlosz
2023. május 29. 12:45
"mértékűberuházásokkal" Ez mit jelent? Ilyen szó nem létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!