Szita Károly tiszteletlennek és felháborítónak tartja Ursula von der Leyen viselkedését

2023. április 19. 20:30

Kaposvár polgármestere szerint az Európai Bizottság elnöke 7 millió ember akaratát vette semmibe.

2023. április 19. 20:30
null

„Tiszteletlen, elszomorító és felháborító” – a 24.hu szerint így minősítette Szita Károly Ursula von der Leyen hétfőn érkezett válaszlevelét, amelyben az Európai Bizottság elnöke reagált a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökének tavaly ősszel küldött kéréseire. A kaposvári polgármester az uniós szankciós politika megváltoztatását és azt kérte a bizottság elnökétől, hogy tegyék elérhetővé a felzárkózási és helyreállítási alap forrásait, amelyek a magyar állampolgárokat illetik. 

A levélhez több mint 2500 önkormányzat vezetője csatlakozott.

Szita úgy véli tiszteletlenség, hogy Ursula von der Leyen csak fél éves késéssel reagált, levelével pedig semmibe veszi 7 millió ember akaratát, az őket képviselő önkormányzatok véleményét. Az Európai Bizottság elnökének válaszában az áll, hogy „Brüsszel szerint a szankciók jók, azokat fenn akarják tartani, és megértik ugyan a jelenlegi magas energiaárakkal kapcsolatos aggályainkat”, de ezt a problémát „oldjuk meg mi magunk”. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 20. 07:03
Ez a derék ember 3/3-as korában a saját testvéréről is jelentett,ejnye,Krakus,te meg a tisztelet..
vbandi
2023. április 20. 05:01
HUXIT ADDIG MINDEN VÉTÓ
Nagy Pál
2023. április 20. 00:23
Van annak valami NERsevik bája amikor egy Szita nevű besúgó érzékeny lelkét megsérti egy brüsszeli politikus. Nem ehhez van szokva, hanem az olyan kimerítő, pontos és tiszteletteljes válaszokhoz amilyen az orbáni: Boldog Karácsonyt!
formaegy
2023. április 19. 23:17
Mit vártak egy büdös korrupt náci Európagyilkos terrorista USA seggnyalótól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!