Itt a következő évtized Orbán Viktor által vázolt magyar stratégiája

2023. január 04. 18:30

Nem a szétbontásra, igen az összekapcsolásra!

2023. január 04. 18:30
null

Átfogó előadásban vázolta fel az előttünk álló évtized kihívásait és lehetőségeit Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepek előtt, a Széll Kálmán Alapítvány karácsonyi vacsoráján.

A zárt körű eseményen elhangzott beszéd főbb megállapításait Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója foglalta össze írásában, ami a Mandiner 2023-as első, csütörtökön megjelenő lapszámában lesz olvasható, „Nem a szétbontásra, igen az összekapcsolásra – a magyar stratégia” címmel.

Megállapítja:

kifulladt a globalizáció neoliberális modellje, a nagyhatalmak új utakat keresnek, a Nyugat válasza a tömbösödés.

A nagy blokkok közé szorult Magyarország az ilyen folyamatoknak a múltban mindig vesztese volt, ezért alternatív globalizációs modellre és stratégiára van szükségünk. Ha nem leválasztjuk, hanem összekapcsoljuk magunkat a világ távoli pontjaival, megnyerhetjük az előttünk álló évtizedet – vonható meg a mérleg a kormányfő által vázolt stratégia nyomán.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2023. január 06. 20:10
Jo lenne, hacsikerulne mindezt megvalositani.
asdasd
2023. január 06. 15:21
ez a tehetsegtelen, dilettans fasz Orban Balazska meg azt sem erti, hogy a globalizacio es a neoliberalizmus nem ugyanaz. ebbol a fals axiomabol inditotta valosaghajlito levezeteset. aztan sirankozik a blokkosodas es a valasztasi kenyszer miatt, ami Magyarorszag el allt, de nem ismeri be ez a patkany, hogy Orban gazdaja, Putyin indukalta ezt a helyzetet elsodlegesen, de Orban is tevekenyen hozzajarult mindehhez. majd amiatt is sirankozott egyet, hogy a most kialkulo toredezett vilagrendben csokken az orszag erdekervenyesito kepessege. talan nem kellett volna mindenkivel osszbaszni es keleti diktatorok faszat szopkodni. a keleti nyitas kudarc lett, ahogy az egesz orbani kulpolitika is. a gazdasagi modell szinten, aminek lufi jelleget csak a legostobabb szektasok nem lattak a raontott nemzeti hugyszagu maztol. vicces a szuveneritasrol papoplni hallani ezt az Orban Balazska hulyegyereket, mikozben a szanalmas realizmusnak eufemizalt doktrinaikkal probaljak meg eladni es ellentmondasokkal tele magyarazkoni, hogy az ukran szuveneritas felaldozasa miert fer bele a magyar szuveneritas es altalaban a szuveneritas, mint ertek vedelmebe. valojaban a keleti diktaturakkal valo haverkodas, az EU-val es az USA-val valo osszeveszes egyike sem ertelmezheto a nemzet erdekekent, sot, valojaban azzal ellentetesek ezek. Orbanek mar sajat magukat mentik, menekulnek az elszamoltatas elol. termeszetesen tudjak, hogy egyszer osszeomlik a kartyavar, de probaljak minel tovabb huzni. ezek mar az orszag jovojet aldozzak fel, es a sajat onos erdekeik menten cselekszenek, majd leontik nemzeti mazzal ez a buzolgo szart, es ezzel etetik meg a szektas hiveiket, akik tapsikolnak az orszag szetbarmolasahoz. Orban Balazska pedig jobb ha beletorodik: fegyhazba fog kerulni a gazdaival egyutt. B tervkent meg ott van Moszkva, de nem vennek ra merget, hogy meg Putyin lesz akkor a mindenhato ott (ahogy azt sem, hogy elni fog). ezek a patkanyok meg valoszinuleg nem jottek ra, hogy a tortenelem rossz oldalara alltak, es mar egy olyan spiralban vannak, ahonnan nem kepesek kilepni. az pedig mar a buta magyar tarsadalom tragediaja, hogy hagyja, hogy egy ilyen beteg vezeto a szakadekba vigye az orszagot magaval...
sorivo4
2023. január 05. 14:50
Azokról pedig leválasztjuk magunkat, akik támogatásukat csak zsarolási potenciálként használják ellenünk.
Armageddon
2023. január 05. 07:45
Széll Kálmán Terv2 "...a második Orbán kormány célja, hogy a Magyarországot terhelő államadósságot 2014 végére a bruttó hazai termékhez viszonyítva 65-70% közötti sávba csökkenti." 2015 ben 75,8% 2016 ban 74,9% 2017 ben 72,2% 2018 ban 69,1% 2019 ben 65,4%... A többit meg hagyjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!