AP: Orbán kivívta az amerikai jobboldal csodálatát

2023. január 26. 11:00

Az amerikai lap szerint a migrációval és az LMBTQ-val kapcsolatos nézetei miatt csodálják a magyar kormányfőt.

2023. január 26. 11:00
null

Idén májusban ismét CPAC-konferenciát rendeznek Budapesten. A rendezvényen nyitóbeszédet mond Orbán Viktor – írta az AP. A cikk szerzője ennek kapcsán arról is írt. hogy

A nemzeti erők egyesítése a liberálisok rémálma

A szervezők tájékoztatója szerint az idei konferencia a nemzeti erők egyesítésével foglalkozik majd, ami „a liberálisok rémálma”. A cikk úgy fogalmaz, hogy „a CPAC konferenciái az amerikai jobboldal és Orbán autokrata kormánya között elmélyülő kapcsolatot tükrözik”.

A lap úgy véli, a magyar miniszterelnök folyamatosan vitában áll az EU-val a média feletti irányítás átvétele és a demokratikus intézmények leépítése miatt, melyet ő az illiberális állam keretében hajt végre. Migrációval és az LMBTQ-val kapcsolatos határozott nézetei miatt Orbán kivívta az amerikai jobboldal egyes szegmenseinek csodálatát.

Felidézték a CPAC-en elmondott tavalyi beszédét is, amelyben 

Magyarországot a keresztény értékek védőbástyájának nevezte,

és arra biztatta hallgatóságát, hogy vessenek véget a a „progresszívek közéleti dominanciájának”.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. január 26. 13:48
Mi az, hogy népszerű és elszigetelődött?! Egyébként az nagyon jó, ha egy kormányfő a népszerűségét éppen a saját nemzetétől érdemli ki.
edieTHEGREATeagle
2023. január 26. 13:00
Hogyne csodálnák! Idejöhetnek magyar közpénzen konferenciázni meg kurvázni... :)
káli
2023. január 26. 12:58
„a jobboldali populista miniszterelnök kormányával együtt szinte teljesen elszigetelődött Európában, és most szövetségeseket keres távolabbi országokban”. Micsoda fenomenális siker
Rocktoberi
2023. január 26. 12:34
"A lap úgy véli, a magyar miniszterelnök folyamatosan vitában áll az EU-val a média feletti irányítás átvétele és a demokratikus intézmények leépítése miatt, melyet ő az illiberális állam keretében hajt végre. " Primitív, könnyen cáfolható hazugság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!