A kormányt ekézte, de a DK-t találta meg az újpesti momentumos polgármester írása

2022. augusztus 02. 16:08

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk***k. Nem kicsit, nagyon” – idézte az őszödi beszéd részletét Déri Tibor.

2022. augusztus 02. 16:08
null

„Nem kicsit, nagyon” – a 2006 óta szinte mindenki által ismert szövegrész a politikai közbeszéd újra és újra előkerülő toposza lett. Az azonban szokatlan, hogy a Momentum újpesti polgármestere is beépítette saját kommunikációjába – írja az Index.

A kormánykritika politikailag meglehetősen kockázatos formáját választotta a IV. kerület polgármestere. Az Újpesti Napló című kerületi újság 14. (legfrissebb) számában Déri Tibor a rezsicsökkentés szűkítését jelentő kormányzati intézkedéseket, az önkormányzatok pénzügyi kivéreztetését és az adóemeléseket kifogásoló cikkét Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének jól ismert mondataival indította:

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk***k. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit ezek csináltak. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudták az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondanak, az nem igaz. Tudták, hogy az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nekünk nem kell tudnunk, segítette, hogy ezt túléljék. De gyorsan eljött az igazság pillanata.”

Az írást saját közösségi oldalán is megosztotta, ám ezt nem sokkal később – a Fidesz helyi frakcióvezetőjének közlése szerint –törölte. Azóta a kerület weboldalán már a javított köszöntő szöveg látható a címlapon, de belül még mindig elérhető a gyurcsányos felütés.

A saját országos politikai szövetségesének is odaszúró bekezdés időzítése azért tekinthető szerencsétlennek, mert – az Index információi szerint – jelenleg is zajlanak a Momentum és a DK közti egyeztetések arról, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon melyik párt képviselője indulhat polgármesterjelöltként az egyes kerületekben. Úgy tudjuk, Óbuda-Békásmegyeren a Momentum beállhat a kerületet vezető DK-s Kiss László polgármester mögé, a DK pedig a Momentum polgármesterjelöltjét támogatja majd a XI. kerületben (miután a városrészt jelenleg vezető DK-s László Imre már korábban jelezte, hogy csak egy ciklusra vállalta 2019-ben a tisztséget). Újpesten azonban ez még nyitott kérdés, ezért az is elképzelhető, hogy a momentumos polgármester így akarta élesen megkülönböztetni magát a DK-tól, illetve annak várható jelöltjétől, Trippon Norberttől.

Újpest országgyűlési képviselője jelenleg Gyurcsány Ferenc pártjának alelnöke, Varju László, aki az ellenzéki összefogás helyi ügyeiben jelentős befolyással rendelkezik.

Nyitókép: MTI

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2022. augusztus 02. 21:35
Orbán már így mondja: Nincsen sok választás,azért nincsen,mert elloptuk.
vbandi
2022. augusztus 02. 17:46
Déri te jobb ha kussolsz a liberálnáci pártoddal együtt. Újpestet már szét basztad, jobb lenne ha elhuznál a picsába!
Abiondi
2022. augusztus 02. 17:39
Érdekes egy gyökér ez a Déri! Se Pride, se DK nyalás! Még a végén kiderül, hogy antiszemita is!
LancelotDuLac
2022. augusztus 02. 16:50
Amíg ti Gyurcsányoztok addig nem fogjátok tudni leváltani Orbánt seggfejek! A Gyurcsányozás az a fidesz támogatottságát csak növeli! Lásd MZP választási kampánya. Amikor nem Gyurcsányoztak, akkor tudtak eredményt felmutatni - lásd 2019 önkori választások (visszanyerték 9 megyejogú város, a főváros, számos kisebb város és település polg.mest. cimét), pedig névre ugyanaz az összefogás volt mint most 2022-ben, csak nem volt Gyurcsányozás és nem volt köztük ez a takony MZP, aki ezzel a Gyurcsányozással 2022-ben 2 hónap alatt!! 20% támogatottságot és népszerűséget amortizált le. Ezeket a városokat most, ha körzeten belül nézzük, mind elbukták, még Hódmezővásárhelyt is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!