Rövidesen megkezdődik a hadiipari termelés Kaposváron

2022. március 19. 18:05

A városban az Óbudai Egyetem hadiipari kutatás-fejlesztési tevékenységeket is folytat majd.

2022. március 19. 18:05
null

Rövidesen megkezdődik negyven Gidrán típusú, Törökországban gyártott harcjármű rádiotechnikai, elektronikai eszközökkel történő felszerelése Kaposváron, később pedig további száz példányhoz helyben gyártanak alkatrészeket is – jelentette be a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos a somogyi megyeszékhelyen szombaton.

Maróth Gáspár az Óbudai Egyetem Okosipari Tudományos és Innovációs Park Kaposvár (TIPK) szakmai workshopján azt mondta, a harcjármű – amelyből a magyar honvédség már korábban tízet vásárolt és további több százat tervez beszerezni – az élvonalbeli török hadiipar emblematikus fejlesztése.     

Az eseményen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt mondta, a Kaposváron épülő TIPK hadiipari kutatás-fejlesztési tevékenységeket is folytat majd, ami a világban felértékelődő hadiipari fejlesztések szempontjából nagy jövővel kecsegtet. 

(MTI)

***

Nyitókép: honvedelem.hu (illusztráció)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2022. március 19. 19:46
Béke malac fegyverkezik
sersem
2022. március 19. 19:05
Remélem napelemes tankokat fogunk gyártani. Talán felhúzhatót, vagy gőzhajtásut.
Magyarok Pásztora
2022. március 19. 18:47
Putyin meghal, a pokolba kerül de kap egy nap szabit, hogy szétnézzen Moszkvában. Bemegy egy bárba kér egy sört és megkérdezi a pincért: -Donyeck a miénk? -Igen. -Luhanszk a miénk? -Igen. -Kijev a miénk? -Igen. -OK, mennyivel tartozom a sörért? -Öt euro lesz.
Burg_kastL71-C
2022. március 19. 18:27
Kéretik egy GIDRÁN fotót feltenni. A török Ejder Yalcin az alapja a nálunk gyártandó többcélú, négy gumikerekes páncélozott csapatszállítónak. Tiszteljük meg a dolgozó népet, hogy ha már írnak egy ilyen nagy volumenű beruházásról, akkor azt mutassuk be nékik... Valami német önjáró lánctalpas löveget látok itt egy tiszteletet parancsoló űrmérettel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!