Start: rövidesen negyven Gidrán típusú harcjármű felszerelése veszi kezdetét Kaposváron

2022. március 20. 18:47

Dömötör Csaba államtitkár szerint a kormány erősíti a hazai honvédséget és hadiipart.

2022. március 20. 18:47
null

Ahogy arról portálunk is hírt adott, rövidesen megkezdődik a hadiipari termelés Kaposváron. A városban az Óbudai Egyetem hadiipari kutatás-fejlesztési tevékenységeket is folytat majd.

A védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szombaton arról beszélt,

negyven Gidrán típusú, Törökországban gyártott harcjármű rádiotechnikai, elektronikai eszközökkel történő felszerelése veszi kezdetét hamarosan Kaposváron,

később pedig további száz példányhoz helyben gyártanak alkatrészeket is.

Maróth Gáspár az Óbudai Egyetem Okosipari Tudományos és Innovációs Park Kaposvár (TIPK) szakmai workshopján azt mondta, a harcjármű – amelyből a magyar honvédség már korábban tízet vásárolt és további több százat tervez beszerezni – az élvonalbeli török hadiipar emblematikus fejlesztése.     

Az eseményen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt mondta, a Kaposváron épülő TIPK hadiipari kutatás-fejlesztési tevékenységeket is folytat majd, ami a világban felértékelődő hadiipari fejlesztések szempontjából nagy jövővel kecsegtet. 

Dömötör: A kormány nem leépíti a magyar honvédséget és a hazai hadiipart, hanem erősíti

A fejlesztésekre vasárnap Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is felhívta a figyelmet közösségi oldalán.

Majd azzal a bejegyzését, hogy

„Ez a kormány nem leépíti a magyar honvédséget és a hazai hadiipart, hanem erősíti azt.”

 

Nyitókép: MTI/Varga György

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. március 21. 11:52
..."szakértők"nyugi....pár év és lesz magyar fejlesztés...HAJRÁ MAGYAROK
masikhozzaszolo
2022. március 21. 09:45
Végre. Harci jármű. Most el van találva. Nem harckocsi. Nem tank. Még a páncélozott jármű elmegy. Harci szekér. Régen. Lesz több is. Ha megnézem a hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_Honvédség_fegyverzete táblázatot, ott lesz, tervben, majd. A háborúnak még várni kell.
foldizs
2022. március 21. 08:08
Irány Hatvanpuszta!
Frutti
2022. március 21. 07:47
40? halottnak a csók min: 400
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!