Petry-ügy: felháborodott a német külügy Gulyás Gergely párhuzamán

2021. április 09. 12:19

A német külügy szóvivője visszautasítja Gulyás Gergely nemzetiszocializmusra emlékeztető módszerekkel kapcsolatos vádjait.

2021. április 09. 12:19
null

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök segítője csütörtökön megkérdőjelezte Németország demokratikus normáit, miután egy német futballklub elbocsátott egy magyar edzőt bevándorlás és LMBT-ellenes nézetei kifejtése miatt” – tudósított csütörtökön a Reuters hírügynökség Magyarországról.

Korábban a magyar külügyminisztérium behívatta az ügy kapcsán a német ügyvivőt „Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára” – közölte a tárca az MTI-vel.

„Valaki véleményének kinyilvánítását nem lehet büntetni egy jogállamban” – mondta Gulyás Gergely újságíróknak, kijelentve, hogy Petry elbocsátása a „náci Németország totalitárius rendszerére emlékeztette" és a felháborító eset kapcsán elsősorban Németország számára kellene feltenni kérdéseket a jogállamiság kapcsán. .

„Az ügyvivő a minisztériumi beszélgetésen közölte a magyar kormánnyal, miszerint a nemzeti szocializmusra való hivatkozásokat a legegyértelműbben elutasítjuk” – mondta a szóvivő.

A Hertha kedden jelentette be, hogy bár elégedettek voltak a volt magyar edző szakmai munkájával, mégis elbocsátjk, mert „az LMBTQ-személyekkel és a bevándorlókkal szemben kritikus megjegyzései ellentmondanak a klub toleranciával és sokszínűséggel kapcsolatos álláspontjának”.

A Reuters beszámolója végezetül megjegyzi: Magyarország kormányát folyamatos kritikák érik azért, mert egyre inkább homofób és bevándorlásellenes politikát folytat. „A kormány bevándorlásellenes, kizárta Magyarország alkotmányából az azonos neműek házasságát, korlátozta a melegek örökbefogadását és a transzneműek jogi elismerését, valamint gyakran ábrázolta a homoszexualitást aberrációként” – írja a Reuters hírügynökség beszámolója. 

(Reuters)

Fotó: Britta Pedersen / dpa-Zentralbild / AFP

Összesen 334 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
darabosj
2024. február 09. 14:27
De milyen jól tette!!!
VakzKommondor
2021. április 15. 20:30
Mi is mondott a gulyás a hrutka esetére? A klub rádió a népszabadság az index az összes megyei lap és az mtva ügyére? Valki linkelje már be
bagira
2021. április 11. 17:26
Merkelnek persze nem tetszik Petry a pénzcsapok ellen beszélt , betolakodókon nyugat gazdagodik Brüsszel rafinált módon kimagyarázza eus felemelői . Magyar kormányt a nyugati világ cseszteti erőlteti vándorokat fogadjon be , közben a huncut nyugatiak a magyaroknak járó támogatást zsebre vágnák , magyarok egy fillért se kapnának betolakodók eltartásával kapcsolatosan. Nyugati tőkés országok a bevándorlást támogatják Brüsszelből hozzájuk érkező pénz milliók miatt , betolakodókat ezért nevezik Európa felemelőknek. De a betolakodók ellátása segélyezése fele annyiba se kerítik mint amivel Brüsszel a nyugati tőkés országokat tömi . Szóval a bevándorlókat pénzszerzésre használják. Erre megy Merkel kirohanása is nem tűri a pénzcsapokat bírálják.. Nyugati tőkés országoknak burkolt pénzszerzési lehetőség Brüsszeltől . Fejőstehén.
Reszelő Aladár
2021. április 11. 09:10
„A kormány bevándorlásellenes, kizárta Magyarország alkotmányából az azonos neműek házasságát, korlátozta a melegek örökbefogadását és a transzneműek jogi elismerését, valamint gyakran ábrázolta a homoszexualitást aberrációként” Lássuk csak. Ha a tömeges, papírok nélküli, magukat valaki másnak hazudó jött-mentekről van szó, akiket legalább 6-7 országon át üldöznek. Mi pedig nem akarunk nekik ingyen szállást és megélhetést adni nekik, mert FÉLÜNK és előrelátóak vagyunk a fényességes nyugat rossz peldái miatt, akkor igen. Bevándorlás ellenesek vagyunk. Az LMBTQ jogok pedig nem csorbulhattak. Mivel sosem léteztek olyanok. Elvenni csak olyat lehet, ami már volt. De ilyen nem volt soha. Legfeljebb mi nem vagyunk annyira progresszívek, hogy ebben látnánk a társadalom tovább fejlődésének következő lépését. Amennyiben még szabad saját véleményt kifejteni s mindent átitató toleranciában, akkor tessék ezt is elfogadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!