Trump volt tanácsadója: Komoly aggályaink vannak Magyarországgal kapcsolatban

2020. november 14. 22:46

John Bolton a Klubrádiónak adott interjúban – amelyről a hvg.hu számol be – azt mondta, a republikánus politikus vereségét a koronavírus-járvány elrontott kezelése okozta.

2020. november 14. 22:46

Eljött az a pillanat, amikor a republikánusoknak ki kellene végre mondani, hogy valóban kellemetlen dolog veszíteni, de ez a helyzet – mondta John Bolton, Donald Trump amerikai elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója a Klubrádiónak adott interjúban, ahol arról is beszélt, hogy a republikánus politikus vereségét a koronavírus-járvány elrontott kezelése okozta, és arról is, hogy hiába jó Orbán és Trump kapcsolata, vannak fenntartásaik. Minderről a hvg.hu számolt be.

Nagyon szoros verseny zajlott a választásokon a két jelölt között, de az eredmény szerintem már világos, Joe Bident választották meg elnöknek. Azt azonban nem vitatom, hogy az elnöknek jogában áll a törvény adta keretek között kihasználni minden lehetőséget ennek megkérdőjelezésére. Ez egyben azt is jelenti, hogy bizonyítania kell, ha azt állítja, hogy a választást elcsalták. Állítása mögött valaminek lennie kellene, nem beszélhet csak úgy a vakvilágba. És olyan bizonyítékokkal kellene előjönnie, amit a bíróság is elfogad. Ám arról, amit most mondtam, a republikánusoknak együtt kellene győzködniük az elnököt. Már csak azért is, mert eddig egyetlen kézzelfogható bizonyítékkal sem tudtak előállni. Amit viszont most megélünk, az nem szolgálja sem az ország, sem a republikánus párt érdekeit. Állításaik teljességgel megalapozatlanok” – fogalmazott a 2019-ben leváltott tanácsadó.

Bolton kifejtette, hogy jó viszony alakult ki Trump és Orbán Viktor között, ám azt is elmondta, Orbánról sincs túl jó véleménye. „Valóban, csak megerősíteni tudom, hogy Orbán és Trump kapcsolata jó, ugyanakkor nekünk komoly aggályaink vannak Magyarországgal kapcsolatban. NATO-szövetséges, és egykor a Szovjetuniótól leszakadt független ország most az oroszok befolyása alá került, ami egyben azt is jelenti, hogy az orosz befolyás és katonai fenyegetés kiterjedt a közép-kelet-európai térségre” – nyilatkozta.

(hvg.hu)

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mikesi Károly
2020. november 16. 20:45
Milyen érdekes, hogy John Bolton, a kirúgott és így sértett politikus a Klubrádiónak ad interjút. Annak a rádiónak, amelyiknek Bolgár György az egyik illusztris alakja. (talán főnöke is?). Egyébként ez a Bolgár György jelenleg a 25. leggazdagabb magyar a Forbes magazin szerint. Ötvenkét milliárddal. Lám, lám, nem is kell vállalkozónak lenni ehhez. Ilyen jól fizet a Klubrádió?
Türelem
2020. november 15. 16:06
Schiffer András pénteken mondta a Klubrádióban, hogy Amerika többé nem vonatkozási pont.
Zokni
2020. november 15. 13:31
Ez is elhangzott a riportban: ,,... Finnországról nem tudta hol van, úgy hitte, még mindig Oroszország része, Venezueláról tényleg azt gondolta, hogy az Egyesült Államokhoz tartozik, és képes volt magától a brit miniszterelnöktől megkérdezni tárgyalások közben, hogy az Egyesült Királyságnak van-e atombombája - mondta Donald Trumpról az elnök egykori nemzetbiztonsági tanácsadója. ,,Trump maga az aberráció,,...,, Vajh, ezt miért nem idézi a cikk?
öszödibeszéd
2020. november 15. 10:22
Aszongya Nagy József elvtárs vörös pártlapja, a 24.hu: veszélyes játszmát játszik Trump, hogy nem kezdi meg átadni a hatalmat a demokratáknak... Baszki, ezek demokraták? Bocsánatot sem kértek az amerikai demokraták a választóktól a választás tisztaságának megsértésért, a botrányos és áldemokratikus, hibáktól hemzsegő, visszaélésekkel meggyanúsítható szavazásért, hanem még nekik áll feljebb. Pofájuk az van. Az európai bolsevik gyökerű baloldal, amely Marx és Lenin- szobrok állításával van elfoglalva, a zsidókat gúnyolja, a terroristákat oltalmazza, különféle nehezen értelmezhető szexfüggőségeket heroizál, nos ők önfeledten tapsikolnak ennek a bárgyú amerikai "demokrata" rezsimnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!