A Momentumból igazolt elnököt a DK

2020. február 06. 11:00

Lilából kékbe öltözött Hegyi Szabolcs.

2020. február 06. 11:00

Érdekes fejleményt közölt a Demokratikus Koalíció az MTI-vel: leigazolták Hegyi Szabolcsot, aki a győri Momentum elnöke volt egészen január 27-i távozásáig.

Erről akkor így írtunk a hvg.hu nyomán: „A párton belüli kibékíthetetlen ellentétek miatt lemondott elnöki tisztségéről és kilépett a Momentumból Hegyi Szabolcs, a párt győri alapszervezetének elnöke.” Mint akkor kiderült, Hegyi már hetekkel ezelőtt bejelentette távozását a pártban, de a párttal kötött megegyezés értelmében a január 26-i választásig nem hozták nyilvánosságra a döntést, hogy ne befolyásolják a szavazás eredményét.

Csütörtökön pedig kiderült, hogy hol fogja folytatni: „A Momentumból múlt héten kilépett Hegyi Szabolcs, korábbi győri Momentum-elnök a mai naptól fogva a Demokratikus Koalícióban folytatja a politizálást. Hegyi továbbra is a győriekért fog dolgozni várospolitikusként, de immáron a DK és a párt győri szervezetének tagjaként. Ezzel tovább folytatódik az a csatlakozási hullám, amellyel a DK egyre több szakértőt, valamint szak- és várospolitikust tudhat a soraiban, hogy 2022-ben ne csak a közös győzelemre, hanem a közös kormányzásra is készen álljunk.” Mint hozzáteszik: „A Demokratikus Koalíció sok sikert kíván Hegyi Szabolcsnak; tegye azt, amit eddig, és legyen minden győri európai és magyar polgár hangja!”

Hegyi egyébként már a hír másnapján, január 28-án jelezte, hogy máshol fogja folytatni.

Ismeretes, Győrben január 26-án tartottak polgármester-választást, ennek során a Fidesz jelöltje, Dézsi Csaba András meggyőző fölénnyel győzte le az összellenzéki, így DK és Momentum támogatta Pollreisz Balázst.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kegyes urunk KaroIus
2020. február 06. 14:05
Meg kellett erősíteni a csatársort.
Selamat
2020. február 06. 14:03
"Lilából kékbe öltözött Hegyi Szabolcs." És mi a meglepő ebben az szdsz2 mocskos gondkodásban? Semmi. Ott folytatják az újak, ahol az öregjeik abbahagyták.
zakar zoltán béla
2020. február 06. 14:02
A jellem nem kötelező tartozéka az embernek!
Góliát
2020. február 06. 12:47
Helyes. A kormányzáshoz építkezni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!