Abortusz: „rendkívül félreérthetően” nyilatkozott Karácsony Gergely a Vasárnapnak

2019. október 16. 10:35

A választások éjszakáján még a nem kívánt terhességek megszakításához való hozzáférést hangsúlyozta Karácsony Gergely, ma már inkább a megelőzést emelné ki.

2019. október 16. 10:35

Még a választások éjszakáján nyilatkozott úgy Karácsony Gergely, Budapest vasárnap megválasztott, új főpolgármestere, a Párbeszéd politikusa a Vasárnap hírportálnak, hogy szavai abortuszpárti módon voltak értelmezhetőek. Most Karácsony a lapnak eljuttatott nyilatkozatában azt írja, akkori nyilatkozata „rendkívül félreérthetően sikerült”.

Lássuk:

Vasárnap: „Kampányzáró rendezvényén beszélt arról, hogy védeni kell az emberi életet. Ez vonatkozik a magzatra is? Tehát a megtermékenyítés pillanatától védeni kell az életet?”

Karácsony Gergely: „Nézze, én életpárti politikát csinálok, nekem főpolgármesterként az a dolgom, hogy a budapestiek egészségesebb városban éljenek. Az ilyen szimbolikus ügyek szerencsére nem tartoznak a főpolgármester kompetenciája alá. A magam részéről azt viszont támogatom, hogy a főváros olyan prevenciós programokat vigyen, amelyek a nem kívánt terhességek megszakításához vezetnek.”

Ezzel kapcsolatban most Karácsony Gergely tisztázó levelet küldött  a lapnak:

„A választási éjszakán több tucat interjút adtam, többek között az Önök munkatársának is. Végtelenül sajnálom, de ez a nyilakozatom rendkívül félreérthetőre sikerült. Ezért ezúton szeretném villágossá tenni az álláspontomat.

Nagyon jelentős problémának látom a nem kívánt terhességek nagy számát Magyarországon. Budapest főpolgármesterént szívesen közreműködnék olyan programok indításában, amelyek a nem kívánt terhességek megelőzését célozzák.”
 

(Fotó: MTI)

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. október 16. 15:04
Mikor nem hazudik???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Peter8811
2019. október 16. 13:19
Arra volt már példa, hogy meghülyült egy volt főpolgármester, de arra nem hogy egy hülyét választanak meg.:))))))))))))))
olajfa1
2019. október 16. 12:41
Karigeri! NEM ÉRTETTÜK FÉLRE! PONT AZT ÉRTETTÜK AMIT MONDTÁL!
formaegy
2019. október 16. 12:40
No, mit is írtam amikor megjelent a nyilatkozata? Éppen úgy, mint mindannyiszor, nyelvbotlás volt, félreérthető, nem jól fejezte ki magát. Számtalan esetben, megszámolhatatlan, hogy hányszor mosakodott már ezekkel a szavakkal. Vagy hülyének nézi az embereket, vagy hülye, mint a segg, vagy valóban egy buta szarházi alak aki a mocskos aljas söpredéknek akar megfelelni, gerinctelenül. Mindegy is. Tudjuk mennyit ér. Egy paprikajancsi, akit majd Gyurcsány Kálmán Olgája helyre tesz. ))))))) Vajon milyen posztot fog találni neki? Gyurcsánnyal osztozni fognak rajta? Naponta, vagy hetente? )))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!