Bogárdi Szabó István: Megalázó a himnusztörvény

2019. április 10. 12:55

Alig egy hete fogadták el azt a törvényt, ami pénzzel bünteti, ha eléneklik a magyar himnuszt.

2019. április 10. 12:55

Megdöbbentőnek és a magyar közösséget magalázónak nevezte Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a szlovák himnusztörvényt a testület tavaszi ülését megnyitó beszédében szerdán Budapesten. 

A református püspök úgy fogalmazott: „sosem gondoltam volna, hogy egy himnusz, egy Istenhez könyörgő ének tilalmas lesz egy olyan országban, ahol állítólag szólás- és vallásszabadság van”.

Bogárdi Szabó István reményét fejezte ki, hogy a szlovák törvényhozók „bölcs megfontolásra jutnak, és a Szlovákiában élő magyar közösséget nem alázzák meg azzal, hogy Istenhez szóló fohászkodásukat nem énekelhetik Szlovákia földjén”.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szittya Attila Bendegúz
2019. április 11. 07:38
Te meg egy provokátor mű nick vagy, mint Tunyacsáp. Remélem, nem a Mandi szerkesztőség fabrikált.
Öreg
2019. április 10. 18:18
Köszönöm, Püspök Úr az állásfoglalást! Elvárnám a többi egyház vezetőitől is, hogy szóljanak! /Nem Beer Miklósra gondoltam!/
koronaszepe
2019. április 10. 17:16
Felháborító és elfogadhatatlan, de a Szlovákok ígéretet tettek a korrekcióra. Muszáj minden nap újból felháborodnunk rajta?
Senior
2019. április 10. 13:48
Agyament ötlet, de valaki szólhatna már a püspök úrnak, hogy a szlovák KE nem írta alá, visszaküldte. Parlamenti elnökük nyilatkozata szerint a módosítás már nem vonatkozik pl. sportrendezvényekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!