Kovács Zoltán: A jobboldal a nemzet mártírjai között tartja számon Nagy Imrét

2018. december 27. 22:24

A kormányszóvivő a kivégzett miniszterelnök unokájának, Jánosi Katalinnak a Facebook-bejegyzésére reagált.

2018. december 27. 22:24

A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét – közölte csütörtökön közösségi oldalán a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az egykori miniszterelnök unokájának, Jánosi Katalinnak a nap folyamán tett Facebook-bejegyzésére reagálva.

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája, Jánosi Katalin Facebook-bejegyzésében a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba költözésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint 'legrosszabbfajta kommunistát') a fizetéséből bérelt lakásban lakott... A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget...”

Kovács Zoltán szerint Jánosi Katalinnak nincs igaza. Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét a jobboldal nem szokta szidni, különösen nem „tele pofával”. Kiemelte: ezzel szemben kommunista múltja és tettei ellenére a nemzet mártírjai között tartja számon a jobboldal Nagy Imrét.

Jánosi Katalin bejegyzése csütörtök este nem volt elérhető, közösségi oldalán azt írta: posztját csak ismerősei láthatják.

(MTI)

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rony Tronco
2018. december 28. 14:03
Nagy Imre halálában nemzeti, a sajátjai gyilkolták meg a kommunista mártírt. Szobrának helye a Kisfogház környékén egy tér.
Pierre
2018. december 28. 11:28
az ejszaka leple alatt bontottak el a szobrot. Mindig nyilvanosan leleplezik magukat, hogy a kozakarattal szemben tevekenykednek, amikor ejszakara idozitik a rombolast.
Box Hill
2018. december 28. 11:16
Félix Péter, Magyar Narancs, 2008.okt. 29.: "Charles Gati szerint az év szeptember 4-én lépett be az akkori titkosrendőrséghez, az OGPU-hoz (az NKVD, illetve a KGB elődjébe), Vologya fedőnéven. Innentől kezdve inkább személyes szimpátia alapján ítélik meg a történészek Nagy besúgói tevékenységét. Gati Vesztett illúziók című könyvében leírja, hogy birtokában van Nagy belépési nyilatkozata, valamint tizenegy jelentésének másolata, amelyek közül ötöt kézzel írt. Beszámol további öt olyan, kézzel írt jelentésről is, amiket moszkvai kutatómunkája során olvasott. "Véleményem szerint Nagy Imre valóban az NKVD informátora volt, de együttműködésének területe és jelentéseinek az áldozatok életére gyakorolt hatása vitatható" - írja Gati. Nehezen védhető ez a konklúzió, hiszen maga Gati is néhány oldallal később így részletez: "Nagy Imre számos, a szovjet titkosrendőrségnek írt jelentését, amelyekben beárulja emigráns társait - de legalábbis a kézírásos dokumentumokat - hitelesnek kell tekintenünk. Ezek között szerepel három névsor, amelyekben a 'szovjetellenes tevékenységet' folytatók nevét sorolja fel." Az elsőt 1936 táján, a másodikat 1939. április 20-án, a harmadikat 1940. június 15-én juttatta el az NKVD-nek. Gati szerint e három lista összesen 203 nevet tartalmazott, akik közül "többtucatnyian lettek a Szovjetunión végigsöprő tisztogatási hullám áldozatai". ...
flesh ripper
2018. december 28. 10:12
Az unokának (Jánosi Katalin - Budapest, 1951. november 2. –festő- és gobelinművész???) Egyetlen érdemleges tulajdonsága az, hogy NI unokája. Festőként és gobelinművészként, sehol nem jegyzi nevét a szakma. Nyilván, ez annak köszönhető, hogy az Orbánék által üldözött és a Fidesz által kivégzett Nagy Imre unokája. Nos, ez a sértődött háziasszony - aki NI unokája, ezáltal hercegi vér! -, nem akarja tudni azt, hogy a nagytatája, amikor pl. 1946. április 23-án az MDP KV Titkárságának mezőgazdaságért felelős tagjává nevezték ki, akkor mások nagytatái halálának közvetlen felelőse volt, mások, pl. szegény földművesek kulákká nyilvánításnak, kemény munkával és szorgalommal gyűjtött vagyonkájának kifosztója volt. Amikor NI, Rákosinak és más keményvonalas, magyargyűlölő elvtársainak köszönhetően, különböző magas politikai beosztásokban dolgozott, akkor nyilván nem "szerény fizetéséből" bérelt albérletében volt a székhelye. Gyengébbek kedvéért, szívesen felsorolnám azokat a székházakat, helyeket, ahol NI a nemzet számára oly üdvös magas politikai tisztségeket gyakorolta. Nyilván nem szerény "albérletében", amely történetesen, mindig Budán, (II. ker., Orsó u., http://pestbuda.hu/cikk/20161026_vegig_az_orso_utcan_nagy_imre_emlekezete) valamelyik nagy villában volt. Nem Apró!!! Vajon manapság ki finanszírozza ezt: http://www.nagyimreemlekhaz.hu/hu/ ????? A család???? Nos, Orbán Viktor háza ugyanaz, ugyanott van, ahol korábban, talán 1991-92 óta. Orbán Viktor Cinege úti háza jóval kisebb, szerényebb, mint a nagymamám kutyaólja. Orbán Viktorék, más nemzeti közhivatalokhoz, székházakhoz hasonlóan (elsődlegesen a Parlamenthez), végre rendbe rakják a Miniszterelnökség - mint munkahely, mint rezidencia - kérdését. Itt fog székelni a valamikori ellenzéki miniszterelnök is! Pl. Bélszél Detti, vagy Kakarácsony Geri is, esetleg Kulahalmi Ági, talán Vadagyi Ágnes, tán Lopcsány LQró Fletó, Libajnai Gordonka, ha a jó sors úgy hozza, hogy végre, mindenre kapható gazemberek,Soros-bérencek és hazaárulók lesznek Magyarország törvényesen megválasztott, legitim miniszterelnökei!! Képzelem - feltételezve, de nem megengedve! - , hogy mennyire szerények és visszafogottak lesznek akkor! Ha megengedjük valaha ezeknek a szartudatú antimagyar zombiknak, hogy még egyszer az életben bemutassák államvezetési tudományukat a gyakorlatban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!