Áder János ellátogatott a moldvai csángó közösségbe

2018. május 18. 16:15

A moldvai csángók négyszáz éve várják, hogy magyar király vagy államfő látogasson el közösségükbe. Ez most történt meg először.

2018. május 18. 16:15

Először kereste fel magyar köztársasági elnök a moldvai csángó közösséget. Áder Jánost a Bákó megyei Lészpedre látogatott pénteken, ahol a moldvai magyar oktatási program egyik új helyszínén csángó hagyományőrzők énekes, táncos, mesemondó műsorral fogadták. 

Az államfőt köszöntő Pogár László a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) elnöke elmondta: a moldvai csángók négyszáz éve várják, hogy magyar király vagy államfő látogasson el közösségükbe. Ez most történt meg először. 

Áder János felszólalásában elmondta: 28 éve van a politikában, de ekkora bókot még nem kapott. Az elnök az egykor Lészpeden tanító néhai  Kallós Zoltánt idézve kijelentette: „Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk, és magyarul táncolunk”.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terra
2018. május 18. 21:13
A moldvai csángók minden tiszteletet megérdemelnek, hogy olyan körülmények között megőrizték magyarságukat. Le a kalappal Áder előtt is, hogy ezt a látogatást megtette.
strkbwv
2018. május 18. 18:10
Ők az igazi magyarok.
alex.leopardi
2018. május 18. 17:11
köszönjük
OberEnnsinnen
2018. május 18. 16:58
"A moldvai csángók négyszáz éve várják, hogy magyar király vagy államfő látogasson el közösségükbe. Ez most történt meg először." Ez az, amire tényleg illik: No comment. Bár annyi ide kívánkozik: ez a bizonyíték, a magyarok végtelen nacionalizmusára. Hogy Áder most odament. Az előző 400 év nacionalizmusát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az: négyszáz évig Budapest rájuk sem nézett, ezek pedig mégis magyarnacionálok maradtak. Hát, ez példátlan nacionalizmus, egyenesen antiszemitizmus, az Áder is. Mit keres ott, ha négyszáz évig így volt jó?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!