A Rajk nem írta alá a szakkollégiumok CEU-s nyilatkozatát

2017. március 30. 17:30

A jezsuitáktól a Társadalomelméleti Szakkollégiumig több budapesti szakkollégium aláírta a CEU melletti szakkollégiumi kiállást. A Rajk László Szakkollégium viszont nem. Megkérdeztük őket ennek okáról.

2017. március 30. 17:30

Közös közleményt adott ki több budapesti szakkollégium a CEU ügyében: szerintük a tehetséggondozás a CEU és a szakkollégiumok közös missziója, az aláíró szakkollégiumok tagjai szolidaritásukat fejezik ki a felsőoktatási törvény tegnap benyújtott módosítási javaslata által érintett Közép-európai Egyetem (CEU) mellett. 

Az aláírók listáján szerepel a Bibótól a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégiumon át a Társadalomelméleti Kollégiumig több vezető budapesti szakkollégium is. 

A Rajk László Szakkollégium viszont, amely a CEU-hoz hasonlóan a hazai közgazdász elitképzés fellegvára, nincs az aláírók között.

A Mandiner megkereste Borza Endrét, a Rajk diákbizottsági titkárát az ügyben. Borza annyit közölt lapunkkal: a Rajk László szakkollégium a lefektetett alapelvei szerint működik. Azt, hogy a szakkollégium miért nem csatlakozott az aláírókhoz, nem kommentálta.

Borza még annyit tett hozzá az ügyhöz: a Rajk kiemelt figyelemmel kíséri, nyomon követi a CEU körül történteket. Hivatalos álláspontot még nem alakítottak ki az ügyben.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eresgé
2017. március 31. 07:29
Ahaaa hat nyomja csak a CEU nyugodtan az USA-ban :) Remekul fog mutatni a Kongresszusi vizsgalat ami folyik. Legalabb Trump nepszerusege is ugrik majd parat felfele ez a tema ami a szethuzo GOP tabort pillanatok alatt egyesiti, annyira utaljak a venembert. A Trump kampany egyik jellemzo eleme volt Sorosch szapulasa, de olyan szinten, amihez kepest amit a magyar kormany eload kutyafule.
néhai Ch.Pilot
2017. március 31. 01:30
Szóval a Mandiner felelősségre vonta (burkoltan megfenyegette) a Rajk Szakkollégiumot, mert az nem csatlakozott... Itt tartunk.
noMores
2017. március 30. 21:31
Egyszerű: 1. az igazgató fideszes 2. be vannak szarva, hogy a Gazda odacsap. És amilyen fasza dackormányzás zajlik, erre minden esély megvan, sajnos. Magyarország, ezt érdemled.
liberálzöld.
2017. március 30. 20:54
Mit nem lehet ezen érteni? Félnek Orbán bosszújától. Így meg dőlni fog a lé. Oszt jónapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!