Mérsékelték a magyarországi terrorkészültségi fokozatot

2016. március 29. 13:50

Kettesről egyel enyhébbre, hármasra módosította kedd kora délután a hazánkban érvényes terrorkészültségi fokozatott Pintér Sándor belügyminiszter kedd koradélután.

2016. március 29. 13:50

Pintér Sándor belügyminiszter kedden 13 órától módosította a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot, jelenleg a hármas (közepes) fokozat van érvényben – közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

Múlt kedden, a brüsszeli robbantások nyomán rendelte el Orbán Viktor miniszterelnök ideiglenesen a terrorkészültség kettes, magas fokozatát. Akkor a belügyminiszter azt mondta: ez a fokozat addig marad érvényben, amíg nem tisztázódik, hogy mi történt pontosan Brüsszelben, és mi várható Európa más országaiban.

Múlt héten az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti, valamint nemzetbiztonsági bizottságát is tájékoztatták az elrendelt intézkedésekről. A testületek tagjai egybehangzóan indokoltnak találták a terrorkészültségi fokozat megemelését.

A BM keddi közleménye szerint Pintér Sándor döntése értelmében mérsékelték a terrorkészültséget, ismét a hármas fokozat van érvényben. 

A Magyar Közlönyben múlt év november 20-án jelent meg az új terrorkészültségi szabályozás. A korábban A, B, C, D betűkkel jelölt fokozatokat számokkal váltották fel. A négyes az alacsony fokozat, a legmagasabb, kritikus az egyes.

A 3-as (közepes) fokozat akkor rendelhető el, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk a fenyegetettség szintjének növekedésére utalnak, vagy EU-, illetve NATO-tagállamban, vagy a szomszédos államok valamelyikében terrorcselekményt követtek el, amelynek hatásaként Magyarország fenyegetettségének növekedése valószínűsíthető.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vörös Gyuláné
2016. március 29. 21:40
A Mandi egyre pongyolább az alcímeknél. Viszont legalább összhang az van, mert a tartalom és a forma egyaránt vacak: "Kettesről egyel enyhébbre, hármasra módosította kedd kora délután a hazánkban érvényes terrorkészültségi fokozatott" Újságíróktól elvárható lenne a magyar nyelv szabályainak ismerete, és talán a cikkben foglaltakkal nem kellene ellentétes tartalmú bevezetőt sem írni.
Antigoné
2016. március 29. 15:05
Vam sapka-nincs sapka-effektus a fenti kommentek szerint.
maanzaad
2016. március 29. 14:23
Pedig nagyon megnyugtató volt a TEK sehol sem látható jelenléte....
3M..
2016. március 29. 13:56
Ide juttatott minket az EU. Magyarországon terrorkészültséget kényszerültünk bevezetni. Ez sem szerepelt a csatlakozási szerződésben. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!