Marad a közepes terrorfenyegetettségi fokozat

2015. december 30. 17:29

A Belügyminisztérium indokoltnak tartja a korábban elrendelt közepes, 3-as szintű terrorkészültségi fokozat fenntartását – közölte a tárca a nemzetbiztonsági szervek, a TEK és a BM illetékeseinek megbeszélése után.

2015. december 30. 17:29

A Belügyminisztérium indokoltnak látja a korábban elrendelt 3-as (közepes) terrorkészültségi fokozat fenntartását – tudatta a tárca szerdán közleményben az MTI-vel, miután munkaértekezleten tekintették át Magyarország terrorveszélyeztetettségét a Terrorelhárítási Központban (TEK).

Tasnádi László, a BM rendészeti államtitkára, Papp Károly országos rendőrfőkapitány, Hajdu János, a TEK főigazgatója és Kiss Zoltán, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója meghallgatta a TEK vezetőinek, az Információs Hivatal főigazgatójának és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójának beszámolóját az egyes szolgálatok rendelkezésére álló nyílt, operatív és hírszerzési, valamint a külföldi partnerszolgálatoktól kapott információkról – írták a közleményben.

Az elhangzottak alapján Magyarország veszélyeztetettsége annak ellenére nem zárható ki, hogy konkrét fenyegetettségről egyetlen rendvédelmi szervezetnek és a titkosszolgálatoknak sincs információjuk – hangsúlyozták. Európa országainak érintettsége miatt a korábban elrendelt 3-as (közepes) terrorfokozat fenntartása indokolt, a figyelem, a már bevezetett intézkedések folyamatosan magas szinten tartása továbbra is elengedhetetlen az ország biztonsága érdekében – írták.

A környező országok gyakorlatához hasonló intézkedések megtételén túl a TEK megerősítette műveleti készenlétét, az ország teljes területén pedig továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés - olvasható a közleményben.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2016. január 01. 11:43
A TEK, mint komolyan veheto szakmai szervezet:DDDDDDDDDDDDD
kohntalan
2015. december 30. 21:47
Orbán jelenti a fő veszélyt az országra.
Strassnoff Ignác
2015. december 30. 19:17
Mi az a "3-as szintű terrorkészültségi fokozat"? Már úgy konkrétan. Komolyan érdekel. Milyen intézkedéseket takar? Remélhetőleg nem olyanokat, mint a párizsi merénylet utániak! A beszarás kerülgetett a röhögéstől, mikor a sajtó tele lett az utcára vezényelt katonákról szóló hírekkel, képekkel. A feladat jellegéből adódóan és a képek alapján egyértelmű, hogy a feladatot az MHTD Rendészzászlóalja kapta. Most az még csak az egyik része a dolognak, hogy milyen katonákat állítanának szembe a terroristákkal. (A legénységi állomány esetén a felvételi követelmény a 8 általános, meg a 90-es IQ. Utóbbit nem mindig tartják be, ha nagy a létszámhiány csalnak. A kezdőfizetésük most járhat valahol 70-80 ezer között. Ideális harcosok...)A másik érdekes része a dolognak a létszám. A Rendészzászlóalj teljes létszáma úgy 200 egynéhány fő lehet jelenleg. Ebből a 2 rendészszázad összesen se lehet több 150 főnél. Ha levonjuk a törzseket, személyügyet, raktárost, írnokot, egyebeket, akkor a szolgálatba vezényelhető létszám optimális esetben se lesz 110 főnél több. Ebből úgy 80-90fő körüli az állandó szolgálatok száma. Marad 20-30 fő az egyéb feladatokra. Ennek értelmében jó, ha egész Budapest területére ki tudtak vezényelni 4-5 járőrpárt. Persze csak úgy, ha se egyéb feladat, se szabadság, se szabadnap, se táppénz. (Ez eleve utópia.) Szóval parasztvakítás, ettől senki se lesz nagyobb biztonságban. A TEK esetleg kivezényli a fos BTR-jét az utcára, mint a hóvihar idején? (A mai napig se értem, mi volt a szándékuk vele.) Talán ez alkalommal eljut 2 utcánál messzebb is, mielőtt beszarna... Hajdu, a TEK főigazgatója zűrös múltú rendőr tiszthelyettes. Legmagasabb iskolai végzettsége érettségi. (Hacsak mostanában nem vett valahol más papírokat.) Ezzel szemben tábornok, holott a törvény szerint hadnagy se lehetne. A bandája dilettánsok gyülekezete, akik csak annyiszor égnek mint a rongy, ahányszor bevetik őket. Egyetlen képzett rendőrségi szakembert nem tudnak felmutatni. Tasnádi László rendészeti államtitkár. Ez legalább papíron ért ahhoz, amit csinál. 1978 és 1990 között a BRFK alosztályvezetője volt. Tuti nem volt kommunista... Anélkül még őrmester se nagyon lehetett volna. Nos én máris nagyobb biztonságban érzem magam. :)))
Secnir
2015. december 30. 18:40
"A döntést a Terrorelhárítási Központ, az Információs Hivatal, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat és a titkosszolgálatok adatainak és információinak megismerése után hozták meg." [...] "bár jelenleg semmi olyan információ nincs a birtokukban, ami szerint Magyarország veszélyben lenne." -van valami információtok? -nekünk semmi. -nekünk sincs. -nekünk sincs. -akkor összefoglalom: veszélyben van magyarország. maradjon a közepes terrorfenyegetettség, és igényeljünk még 12 milliárdot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!