Elhunyt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet főmunkatársa

2015. május 18. 13:33

Hosszú betegség után elhunyt Kristóf Attila, a Magyar Nemzet főmunkatársa, korábbi főszerkesztőhelyettese. Az újságíró mintegy 55 évet töltött a lapnál.

2015. május 18. 13:33

Hosszú betegség után hunyt el Kristóf Attila, a Magyar Nemzet főmunkatársa – írja a Magyar Nemzet. Kristóf 1960-ban került a Magyar Nemzethez. „Olyan legendás cikkek fűződnek a nevéhez, mint a dorozsmai cigánytelepről szóló szociografikus sorozat, a Baróti Gézával és Ruffy Péterrel közösen jegyzett, szinte hetente napvilágot látó, a korabeli magyar sajtóban páratlan A fekete Malibu nyomában, vagy az utolsó negyedszázadban írt Én nem tudom című tárcái” – írta róla lapja a nekrológban.

Kristóf Attilának több riportkönyve, könyve, krimije is megjelent. A Magyar Nemzet főmunkatársa és főszerkesztő-helyettese volt, 1996 és 2000 között pedig az újság szerkesztőbizottságának elnöke. Élete végéig dolgozott. A Magyar Nemzet saját halottjának tekinti az újságírót.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. május 20. 13:40
Ez olyan szép, tényleg, a Jó Isten éltesse és adja, h. legyenek jóra igazítók és vígasztalók, mindig, minden nemzedékben! Annyira kedves volt, ahogy az írásaiban megjelent Natasa, a Balaton, később az unokák. Hiányozni fog.
péterx
2015. május 20. 13:40
Elegáns gondolkodású és stílusú újságíró volt . Szelíd humorral , tele bölcsességgel , érett világlátással . Vegye birtokba azt az otthont , amit a feltámadt Krisztus készített neki ! Isten éltesse !
GV0917
2015. május 19. 10:00
Hogy mikor találkozunk ezután, én nem tudom.. Nem is vágyok én elmenni, de a behívómat már levitték a postázóba,még szerencsém van, hogy az angyali türelemnek rugalmas határa van és mindig kapok egy kis laufot, hogy pontokat gyűjthessek! Nyugodjék békében! A menyét az éjszaka átszökött a szocikhoz- elvégre "egy vérből valók..."!
Fakutya Vigyora
2015. május 19. 10:00
Te is tudod, hogy az évek során közülünk Hányan kipusztultak, s nem a legrosszabbak, de cseréppel borított tetőink felett mégis felkelt a nap. Hányan is elmentek, s nem épp a jöttmentek, de cseréppel borított tetőink felett a felhők jönnek mennek. De mi most itt vagyunk, éneket hallgatunk, mi arról szól, dalol, hogy hányan kipusztultak, hányan elrohadtak, hányan a fenébe elrohantak, s nem épp a rohadtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!