Langyosra sikeredett a pártok vitája

2014. május 23. 19:31

Látványos különbség volt tapsztalható a két parlamenten kívüli kispárt jelöltje, illetve a többiek szónoki képességei között a péntek esti európai parlamenti választási vitán. A jobbikos Morvai Krisztina hangsúlyozta: nem akarnak kilépni az EU-ból. Szanyi Tibor arról beszélt, hogy ők is meg akarják változtatni az EU-t. Bajnai Gordon szerint nyugat és kelet között döntünk vasárnap. Az LMP-s Meszerics Tamás szerint az a kérdés, hogyan lehetne jobb Európát teremteni.

2014. május 23. 19:31

Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője szerint Magyarország európai uniós csatlakozása ezeréves történelmének legnagyobb eredménye, amellyel mindenki jól járt. Az ellenzéki politikus pénteken, az ATV-ben rendezett, az EP-választáson induló hat szervezet listavezetője közötti vitában beszélt erről. „Európa, de okosan” – mondta Szanyi Tibor. Hangsúlyozta, hogy az MSZP öt elvárással indul az Európai Parlamentbe: európai minimálbért és minimálnyugdíjat határoznának meg, egyenlővé tennék a nők és férfiak munkavállalási jogait és feltételeit, a 25 év alattiaknak teljes foglalkoztatottságot biztosítanának, továbbá méltányos árú élelmiszerekkel számolnák fel az éhezést.

Meszerics Tamás arról beszélt: az LMP szerint az Európai Unióról szóló vita félrecsúszott akkor, amikor visszatérő kérdés vált, hogy a pártok több vagy kevesebb Európát szeretnének. A Lehet Más a Politika szerint inkább az a kérdés, hogy hogyan lehetne jobb Európát teremteni. Az LMP listavezetője azt mondta, egy olyan Európai Uniót szeretnének, ahol „a föld valóban azoké, akik megművelik”, ahol minden munkavállalót ugyanolyan védelem illet meg és ahol az EU munkahelyet biztosít a fiataloknak, méghozzá saját országukban.

Bajnai Gordon, az Együtt-PM európai parlamenti (EP-)listavezetője szerint a Jobbik politikája nemzetellenes, mert a párt kilépne az Európai Unióból és orosz érdekszférába utalná Magyarországot. Az ellenzéki pártszövetség vezetője úgy fogalmazott, a vasárnapi EP-választás tétje, hogy Magyarország a vasfüggöny melyik oldalára kerül: az európai értékeket kereső Nyugatra vagy Keletre, ahova „Orbán tolja és Vona húzza” az országot.

Morvai Krisztina, a Jobbik listavezetője katasztrofálisnak nevezte az uniós csatlakozás óta eltelt tíz év mérlegét. A politikus azt mondta, jelenleg az összeszerelő üzemekben vagy külföldi multinacionális láncok üzleteiben teljes jogfosztottságban dolgoznak munkavállalók, folyik „a földrablás”, tönkrement a mezőgazdaság, elszegényedtek a vidéken élők, a kisvállalkozók pedig nem tudnak lépést tartani a külföldről beáramló árukkal. Morvai Krisztina azt is hangsúlyozta, hogy a Jobbik nem akar kilépni az Európai Unióból, mert programjukban nem ez, hanem a nemzetek Európája modell szerepel. Kiemelte, hogy ők nem Európai Egyesült Államokat akarnak építeni, ahol Brüsszelből irányítanák a magyarok ügyeit.

A két kispárt jelöltjén látszódott a gyakorlatlanságuk. Kásler Árpád, A Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője többször is hivatkozott arra, hogy csak ma kapta meg a kérdéseket, válaszainak egy részét mégis papírból olvasva mondta el. Tóth Tamás, az SMS jelöltje többször kitért a halálbüntetésé kérdésére, zárszójában pedig még el is sírta magát, amikor a fia halálát megemlítette beszédében.

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tade7
2014. május 24. 13:31
Ez kb. olyan színvonal volt,hogy ha valaki beparkolt volna egy IFA-val a stúdióba,az jött ki volna győztesen.
kuwiq
2014. május 24. 10:26
A kisbőgőt botoxolják??? Vagy csak a szemét, hogy ne piskogjon folyton? Teljesen természetellenes lett a fickó arca.
Csakcsöndben
2014. május 24. 10:16
Itt lehet megnézni: http://www.atv.hu/belfold/20140523-egymas-melle-kerul-bajnai-es-morvai-listavezetoi-vita-percrol-percre Mivel a "nép" nem a mondanivaló intellektuális tartalmát nézi, hanem a beszélő morális tartását, azért Kásler szvsz nem szerepelt olyan rosszul.
blaupanter
2014. május 24. 10:15
Remiszto egy latvany volt beletekinteni,a remiszto emberek ,kulonosen Bajnai, Szanyi okfejteseit.De a jobbik szineiben indulo asszonysag kerpelese sem volt meggyozo.A diszes tarsasag kozul egyedul Kasler Arpad szajabol elhangzottak voltak realisak,lenyegretoroek.Kasler kenterbe verte az egesz atv.altal osszetoborzott remiszto bandat.Ezeket az EU-ba.Na Nem.Kozmunkat nekik,arokasast,kanalis tisztitast meg sok hasonlo hasznos munkat a kacsoikba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!