NOL: Kevesli 4,8 milliós jutalmát Belénessy Csaba

2013. december 09. 14:09

Kevesli 4,8 millió forintos prémiumát Belénessy Csaba, az MTI volt elnöke a NOL szerint. A jutalmat még a 2012-es évre szavazta meg a többek közt az MTI-t felügyelő Közszolgálati Közalapítvány. Az egykori elnök azért kifogásolja az összeget, mert az csupán a maximum odaítélhető prémium 65 százaléka. Belénessy Egykori vezetőtársai 90-95 százalékos prémiumot kaptak.

2013. december 09. 14:09

A Népszabadság azt írja: az MTI éléről 2012 decemberében nyugdíjba vonult Belénessy a Közszolgálati Kuratórium júliusi döntése szerint jutalékának a 65 százalékát, 4,8 millió forintot kapott meg, ami miatt szeptemberben levélben reklamált a kuratóriumnál.

Belénessy kollégái közül Medveczky Balázs (MTV) 4,5 millió, Jónás István (Magyar Rádió) 4,8 millió, Dobos Menyhért (Duna TV) pedig 4,8 millió forint prémiumot kapott. A vezérigazgatók munkaszerződése alapján bizonyos feltételek teljesítése esetén éves személyi alapbérük meghatározott százalékát kaphatják meg jutalomként.

A négy intézményvezető közül tavaly még az MTI vezérigazgatója kereste a legtöbbet, havi bruttó 1,9 millió forintot, az adható prémiuma pedig az éves személyi alapbérének 33 százaléka volt. Azóta egységesítették a béreket, most mind a négy vezető bruttó 1,7 millió forintot keres, prémiumuk pedig a bér maximum 25 százaléka. 

A kuratórium egyik NOL-nak nyilatkozó tagja szerint Belénessy levele azért is meglepő, mert „gáláns körülmények között távozott az MTI éléről”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!