NOL: Belénessy 11,4 millió forinttal távozik

2012. november 01. 07:35

December 31-i hatállyal vonul nyugdíjba posztjáról Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda jelenlegi vezérigazgatója. Belénessy a testülettel kötött megállapodás szerint távozásakor hathavi fizetésének megfelelő összeget, vagyis a Népszabadság számításai szerint 11,4 millió forintot kap.

2012. november 01. 07:35

Szerdán közös megegyezéssel bontotta fel Belénessy Csaba szerződését a Magyar Távirati Iroda. A vezérigazgató idén december 31-i hatállyal vonul nyugdíjba posztjáról, távozásakor pedig hathavi fizetésének megfelelő összeget kap – közölte a Népszabadsággal Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke.  A lap emlékeztetett: a hivatalos adatok szerint az MTI vezérigazgatójának havi bruttó fizetése 1,9 millió forint, vagyis Belénessy távozásakor bruttó 11,4 millió forintot vehet fel. Balogh tudatta: a parlamenti pártok delegáltjaiból álló testület egy tartózkodás mellett szavazta meg a szerződés felbontását és a hathavi bér kifizetését.

A médiatörvény alapján a médiatanács két személyt jelöl majd a vezérigazgatói posztra, a jelöltek meghallgatása utána a Közszolgálati Közalapítvány választja ki a vezérigazgatót. Az első körben kétharmados, a másodikban azonban már feles többség is elég a vezérigazgatók megválasztásához. Balogh László szerint az utód kilétéről még korai beszélni.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2012. december 12. 21:44
Ezek szerint majdnem 2 millkát keresett a fiú. És még, hány van ilyen!
next mindig élni fog
2012. november 03. 12:55
" A lap emlékeztetett: a hivatalos adatok szerint az MTI vezérigazgatójának havi bruttó fizetése 1,9 millió forint, vagyis Belénessy távozásakor bruttó 11,4 millió forintot vehet fel" 1,9X2=3.8 Hogyan lett ebből 11,4? Hm!
bolá
2012. november 03. 12:54
hat ≠ 2!
pierre bayle
2012. november 02. 21:48
nektek már tényleg csak ez maradt - visszamutogatni a maszopra, hogy azok is milyenek voltak (pedig ENNYIRE ilyenek még ők se voltak). Szomorú lehet ma jobber kommentelőnek lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!